Avrupa Film Ayı, Fransız klasiklerle Kundura Sinema’ya geliyor!

Avrupa Film Ayı, Fransız klasiklerle Kundura Sinema’ya geliyor! Avrupa Film Akademisi’nin Avrupa’nın film ve ödül sezonunu duyurduğu ve bir ay boyunca Avrupa sinemasının çeşitliliğini kutladığı Avrupa Film Ayı, Türkiye’de bu yıl Kundura Sinema’da gerçekleşiyor. 

1 Kasım’da başlayacak ve 9 Aralık’a dek 70 şehirde Avrupa sineması üzerine özel programlar, etkinlikler ve retrospektifler sunacak etkinlik, Kundura Sinema’da Fransız sinemasından klasiklerle kutlanacak. 

Kundura Sinema’nın Avrupa Film Akademisi ile Creative Europe Media ortaklığında ve Institut Français İstanbul’un destekleriyle düzenlediği Avrupa Film Ayı programında, Agnès Varda’nın “5’ten 7’ye Cléo” (Cléo de 5 à 7), Jean-Luc Godard’ın Alphaville (1965) ve Alain Resnais’in “Hiroşima Sevgilim” (Hiroshima mon amour, 1959) ve “Amerikalı Amcam” (My American Uncle,1980) adlı filmleri, Fransız sinemasının büyüsünü yeniden Beykoz Kundura’da canlandıracak.

Programda ayrıca, Nicole Védrès’in bir kurgu dehası olarak anılan 1947 yapımı belgeseli “Paris 1900” (Paris mil neuf cent) de gösterilecek. Kasım ayı boyunca Kundura Sinema’da gerçekleşecek Avrupa Film Ayı programı için detaylar ve sınırlı sayıda biletler beykozkundura.com’da.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Meryl Streep Cannes Film Festivali’nde ödül alacak!

Rosamund Pike, ‘Now You See Me 3’ kadrosunda!

Ödüllü belgeseller Kundura Sinema’ya geliyor

Kristen Stewart ve Oscar Isaac, gerilim filmi için bir araya geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir