Azra Deniz Okyay’ın ‘Hayaletler’ine Poster Geldi!

Azra Deniz Okyay’ın ilk uzun filmi “Hayaletler”in posteri yayınlandı. Geçtiğimiz hafta dünya prömiyerini yaptığı 77. Venedik Film Festivali’nin Uluslararası Eleştirmenler Haftası bölümünde en iyi film seçilerek Büyük Ödül’ü kazanan “Hayaletler”in posteri sanatçı ve tasarımcı Berkutay Günel’in imzasını taşıyor. Azra Deniz Okyay’ın yazıp yönettiği, yapımcılığını Dilek Aydın’ın üstlendiği film Türkiye’de ilk kez, 3 Ekim’de başlayacak Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde seyirciyle buluşacak.

Geçtiğimiz hafta dünya prömiyerini yaptığı 77. Venedik Film Festivali’nin önemli paralel ve bağımsız bölümlerindenVenedik Uluslararası Eleştirmenler Haftası’nda (Venice International Film Critics’ Week) en iyi film seçilerek Büyük Ödül’ün (Grand Prize Venice International Film Critics’ Week) sahibi olan “Hayaletler”, eleştirmenlerden de övgüler topladı.

“Mükemmel bir ilk film”

Dünyanın saygın sinema yayınlarından Screen Daily’de “Etkileyici bir ilk film. İlk karesinden itibaren beklentileri artırıyor” ve Avrupa sinemasının en önemli sinema platformu Cineuropa’da “Kesişen bir anlatıya sahip mükemmel bir ilk film çıkışı” sözleriyle övülen film; İngiliz The Upcoming’de “İddialı bir film; seyircisini eğlendirdiği kadar zeki ve canlı bir hikâye de sunuyor”, İtalyan sinema dergisi Cinematographe’de “Net ve tutkulu bir ses sunuyor; bu sadece izleyici için değil, Türkiye’nin kendisi için de büyük bir söz” ve Fransız sinema dergisi Film Rezensionen’den de “Karanlık bir varlık halinde yaşayan mültecilerden kapalı kapılar ardında eğlenen ve dans eden gençlere, kapalı duvarların arkasındaki hayaletleri belgeliyor” ifadeleriyle yorumlandı. İngiliz sinema yayını Eye For Film de filme 5 yıldız vererek şunları söyledi: “Görüntü yönetmeni Barış Özbiçer’in görüntüleri Okyay’ın akıcı bir samimiyetle çektiği filmine ivme kazandırıyor ve punk enerjisini giderek artırıyor.”

Tüm Türkiye’de elektriklerin kesildiği o gün

Azra Deniz Okyay’ın yazıp yönettiği ve yapımcılığını Dilek Aydın’ın üstlendiği, “Hayaletler”; tüm Türkiye’de saatlerce süren elektrik kesintisinin olduğu tek bir günde geçiyor ve o gün İstanbul’un Sucular mahallesinde yaşananları dört farklı karakterin birbirine geçen hikâyesi üzerinden anlatıyor.

Başrollerini Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar ve Emrah Özdemir’in paylaştığı “Hayaletler”in görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer, kurgusunu Ayris Alptekin ve sanat yönetmenliğinide Erdinç Aktürk üstlendi. Filmin dikkat çeken müziklerini ise ‘Ekin Fil’ ve ‘Renka’ gibi alternatif projeleriyle tanıdığımız bağımsız müzisyen Ekin Üzeltüzenci yaptı.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

43. İstanbul Film Festivali, sinemaseverlerle buluşmak için gün sayıyor!

Austin Butler, Darren Aronofsky’nin yeni filminde başrol olacak!

‘Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 3’ geliyor!

“Reacher” dizisinin yıldızı Alan Ritchson, “War Machine” kadrosunda!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir