Babalar Günü’nde İzlenebilecek En İyi 20 Film

Babalar Günü, film izlemek için güzel bir zaman olabilir. Babalar Günü’nde izlenebilecek en iyi 20 filmi sizin için derledik.

1. The Godfather (1972)

Efsane yönetmen Francis Ford Coppola’nın, Mario Puzo’nun büyük eserinden uyarladığı ve üç ayrı dalda Oscar alan bir başyapıt olan The Godfather,  40’lar ve 50’lerin Amerika’sında, bir İtalyan mafya ailesinin destansı öyküsünü konu alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Marlon Brando, Al Pacino, James Caan gibi isimler yer alıyor.

2. Kramer vs. Kramer (1979)

Avery Corman‘ın romanından uyarlanan film, 1979 yılında tam beş ayrı Oscar almıştır. Eşi Joanna tarafından terk edilen Ted ve küçük oğlunun yaşadıklarını konu alan yapımın başrollerini Dustin Hoffman ve Meryl Streep paylaşıyor.

3. It’s a Wonderful Life (1946)

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Frank Capra ‘nın yaptığı 5 dalda Oscar adaylığı bulunan filmin başrollerinde James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore ve Thomas Mitchell bulunuyor. Üst üste gelen olaylar yüzünden iş adamı George Bailey ailesini kurtarmak için intihar etmeyi Tam intihar edecekken Clarence adlı ‘koruyucu melek’  George’u intihar düşüncesinden vazgeçirmek için George’a küçük bir oyun oynamaya karar verir.

4. Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Harrison Ford ve  Sean Connery‘nin başrolleri paylaştığı film, usta yönetmen Steven Spielberg imzalı. Film, özel bir koleksiyoncudan babasının ortadan kaybolduğunu öğrenen Indiana Jones’un babasını ararken yaşadıklarına odaklanıyor.

5. Father of the Bride (1991)

21 yaşındaki kızı Annie evlenmeye karar veren bir babanın yaşadıklarını konu alan komedi filminde Steve Martin, Diane Keaton ve Kimberly Williams-Paisley gibi isimler rol alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Charles Shyer bulunuyor.

6.  The Tree of Life (2011)

Terrence Malick imzalı filmin başrollerini ‘Brad Pitt, Sean Penn ve Jessica Chastain paylaşıyor. Film, bir ailenin en büyük oğlu olan Jack’in çocukluktan yetişkinlik evresine geçişini konu alıyor.

7. Morris From America (2016)

13 yaşında Morris adında bir Afro Amerikan çocuğun ergenliğe geçişi esnasında babası Curtis ile yaşadığı ilişkinin etrafından dönen filmin oyuncu kadrosunda Markees Christmas, Craig Robinson, Carla Juri gibi isimler bulunuyor.

8. The Royal Tenenbaums (2001)

Wes Anderson filmografisinde The Grand Budapest Hotel ve Moonrise Kingdom ile birlikte öne çıkan filmlerinden biri olan The Royal Tenenbaums filminin başrollerinde Gene Hackman, Gwyneth Paltrow ve Luke Wilson yer alıyor. Film üç çocuklu bir ailenin hikayesine odaklanıyor.

9.  The Descendants(2011)

En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında Altın Küre alan ve 5 dalda Oscar adayı olan yapımAlexander Payne imzalı.  George Clooney, Shailene Woodley ve Amara Miller gibi isimlerin yer aldığı film, karısı geçirdiği bir kaza sonucu bitkisel hayata giren ve iki kızının sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalan bir babanın hikayesine odaklanıyor.

10. Bicycle Thieves (1948)

İkinci Dünya Savaşı sonrasında geçen hikaye, fakir bir babanın ve oğlunun dramını anlatıyor. Film İtalyan Yeni Gerçekçiliği’nin mimarlarından Vittorio De Sica’nın imzasını taşıyor.

11. Taken (2008)

Yönetmenliğini Pierre Morel‘in, üstlendiği filmin oyuncuları arasında Liam Neeson, Famke Janssen ve Maggie Grace yer alıyor. Film, emekli bir CIA ajanı olan Bryan’nın kızının kaçırılmasının ardından girdiği mücadeleyi anlatıyor.

12. The Lion King (1994)

Babası Mufasa’dan sonra kral olarak onun yerine geçecek olan Simba’nın hikayesini anlatan filmin yönetmenliğini Roger Allers ve Rob Minkoff  üstleniyor. Film, müziklerini yapan Hans Zimmer’a Oscar kazandırmıştı.

13. Air Force One (1997)

Harrison Ford, Gary Oldman ve Glenn Close gibi isimlerin başrolleri paylaştığı film, Amerikan başkanının Rusya seyahati sonrasında tüm ailesiyle birlikte kaçırılması ve başkanın teröristlerin elinden kurtulmak için girdiği mücadeleyi konu alıyor.

14. Toni Erdmann (2016)

Maren Ade’nin yazıp yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Peter Simonischek ve Sandra Hüller yer alıyor. Film, baba kız ilişkisine odaklanıyor.

15. He Got Game (1998)

Denzel Washington ve Ray Allen‘in baba-oğulu oynadıkları ve basketball severlerin keyifle izleyecekleri yapımın yönetmen koltuğunda Spike Lee bulunuyor.

16. Mrs. Doubtfire (1993)

Sıradan bir baban çocukları ile daha fazla zaman geçirebilmek için neler yapabileceğine tanık olacağımız filmin oyuncu kadrosunda Robin Williams, Robert Prosky ve Sally Field yer alıyor. Chris Columbus’un yönettiği film, 1994 yılında En İyi Makyaj dalında Oscar sahibi olmuştu.

17. Beginners (2010)

Bir babayla oğlu arasındaki ilişkiyi ve koşulsuz sevgiyi anlatan yapım, Mike Mills imzalı. Filmin oyuncu kadrosunda Christopher Plummer, Ewan McGregor ve Mélanie Laurent gibi isimler yer alıyor. Christopher Plummer filmdeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ını kazanmıştı.

18. Daddy Day Care (2003)

Eddie Murphy’nin başrolde olduğu yapım, büyük bir yiyecek şirketinin ürün geliştirme departmanında reklâmcı olarak çalışan, çocuk sahibi Charlie ve Phil’in işlerini kaybetmelerinin ardından yaşadıkları maceralara odaklanıyor. Steve Carr‘ın yönetmenliğini üstlendiği yapımda Murphy’e, Anjelica Huston ve Steve Zahn eşlik ediyor.

19. The Lost City of Z (2016)

David Grann‘in 2009’da yayınlanan ve Percy Fawcett’ın gerçek öyküsünü anlatan aynı isimli kitabından uyarlanan yapım, James Gray imzalı. Charlie Hunnam, Sienna Miller ve Tom Holland gibi isimlerin rol aldığı film, İngiliz kaşif Percival Fawcett’ın eşi Nina, oğlu Jack ve yaveri Henry’nin desteğiyle Z adını verdiği kayıp şehri bulabilmek için verdiği mücadeleyi konu alıyor.

20. Pursuit of Happyness (2006)

Oğlunun velayeti için mücadele eden bir babanın hikayesini konu alan Oscar adayı yapımda, Gabriele Muccino yönetmen koltuğunda bulunuyor. Yatırımcı Chris Gardner’ın biyografisinden uyarlanan filmde Will Smith, gerçek hayattaki oğlu Jaden Smith’le birlikte rol alıyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

1 thought on “Babalar Günü’nde İzlenebilecek En İyi 20 Film”

  1. Umudunu kaybetme ?? hayatimda izlediğim en güzel filmlerden biri diyebilirim . Will smith’in muhteşem oyunculuğuyla film gerçekten insanin içine işliyor. Azmin ve sabrın öyküsü. Izleyin izletinnn✌

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir