Barry Jenkins’in Yeni Filminden Yeni Fragman Geldi!

Geçtiğimiz sene En İyi Film Oscar Ödülü’nün kazananı Moonlight filminin yönetmeni Barry Jenkins imzalı dram filmi “If Beale Street Could Talk“tan yeni bir fragman yayınlandı.

Senenin en merakla beklenen filmlerinden biri olan If Beale Street Could Talk, Toronto Film Festivali’nde ilk gösterimini yaptı. Film şimdiden Oscar favorilerinden biri olarak anılıyor.

Aktivist yazar James Baldwin‘in 1974 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan filmde başrolleri KiKi Layne ve Stephan James üstlenirken, filmin kadrosunda ayrıca Altın Küre adayı Regina King, Narcos‘un yıldızı Pedro Pascal, Deadpool‘un Ajax’ı Ed Skrein ve Diego Luna yer alıyor. Filmin konusu ise şu şekilde: 19 yaşındaki Tish ve 22 yaşındaki Fonny birbirlerine çok aşık olan genç bir çifttir. Bu tutkulu aşk ikiliyi zorlu ailelerinden ve dış dünyanın acımasız yüzünden korumaktadır. İkili nişanlanır ve kısa süre sonra Tish hamile kalır. Çiftin önünde ailelerini planlamak ve huzurlu yıllar geçirmek için güzel bir fırsat vardır. Ancak günün birinde dünyaları tepetaklak olur.

Jenkins film hakkında, “James Baldwin zamanının ötesinde biri, Amerikan bilincine yönelik sorgulamaları günümüzde de geçerliliğini koruyor. Tish ve Fonny’nin aşkının gücünü beyaz perdeye Baldwin’in gözünden aktarmak uzun süredir hayalimdi. Baldwin’in ailesiyle birlikte çalışmaktan ve bu hayalimi gerçeğe çevirmekten büyük mutluluk duyuyorum.” şeklinde konuştu.

Aynı adlı uyarlandığı romana, ülkemizde “Sokağın Dili Olsa” ismiyle Yapı Kredi Yayınları’nda ulaşılabiliyor.

“If Beale Street Could Talk“, 30 Kasım’da vizyona girecek.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Fatih Akın’ın ‘Amrum’ filminin çekimleri başladı!

James McAvoy’un başrolde olduğu Speak No Evil filminden fragman!

M. Night Shyamalan imzalı”Trap” filminden ilk fragman!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir