Batman Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Herkesin hayranlık beslediği ve çizgi roman dünyasının en cool karakterlerinden biri Batman… Gerçek adıyla Bruce Wayne, gündüzleri iş adamı geceleri ise suçluları sokaklardan temizlemeyi görev edinmiş bir kahraman…

Batman hakkında bilmeniz gereken her şeyi listeledik!

Batman karakterinin yaratıcısı Bob Kane olarak blinir aslında karakterin ortaya çıkış hikayesi oldukça farklı. Kane yaptığı çizimleri kreatör Bill Finger’a göstermiş, Finger’da çizimleri geliştirerek karakterin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Batman hikayelerinin yazarı Finger, çizeri ise Kane’dir.

Karakter ilk kez 1939 yılında “Detective Comics”de görüldü

Karakterin orijinal ismi “The Bat-Man“dir. Ancak The Dark Knight, Bruce Wayne, The Worlds Greatest Detective, Caped Crusader! olarak da anılmaktadır.

Diğer kahramanların aksine süper güçleri olmayan Batman, çocukken ailesinin öldürülmesine şahit olmuş ve suçlulardan intikam almaya yemin etmiştir.
Zengin ve hayırsever bir Amerikan playboyu olan Batman Wayne Enterprises’ın sahibi.

Batman ilk başlarda silah kullanmaktan ve suçluları öldürmekten çekinmiyordu, Batman’in öldürmeme kuralı daha sonra ortaya çıktı.

Kriminal bilimler, adli tıp, bilgisayar, kimya, biyoloji, mühendislik dallarında üniversitelerden derecesi olan Batman birçok dil biliyor: İspanyolca, Fransızca, Rusça, Japonca bunlardan sadece bazıları.

Batman 127 farklı dövüş tekniği biliyor.

Batman’in favori rengi şüpsehiz siyah olsa da Bob Kane’in orijinal çiziminde Batman, sarı saçlı ve kırmızı kıyafete sahipti.

Bob Kane karakteri yaratırken Douglas Fairbank’in Zorro tiplemesi, Leonardo Da Vinci’nin icatlarından birinden ve 1930 yapımı Bat Whispers adlı bir filmden esinlendiğini söylemiştir.

Batman karakterinin diğer süper kahramanlardan farklı bir yönü de ölümlü olmasıdır
Batman filminin ilk yönetmeni Andy Warhol’dür.

Heath Ledger, Batman Begins filminde Batman karakterini canlandırmak için Christopher Nolan ile görüşmeler yapmıştır.

Batman dünyasında “Alice Harikalar Diyarı” hikayesinden esinlenilmiş karakterler yer alır.

Batman hayranlarının aklındaki asıl Batman sesi Christian Bale’in sesi değil Kevin Conroy’un sesidir.


Finger’in Gotham ismini kullanmadan önce aklına gelen ilk isim Civic City olsa da telefon rehberini karıştırırken gördüğü “Gotham Jewelers” isimli kuyumcudan esinlenerek Gotham ismini bulmuştur. Bu kuyumcu da ismini gerçekte İngiltere’de, Nottingham’ın güneyinde bir Nottinghamshire köyü olan Gotham’dan almıştır. Eski İngilizcede “Keçi Mekanı” anlamına gelir.

Batman’in gerçek kimliği çok az kişi tarafından bilinir. erçek kimliği çok az kişi tarafından bilinir. Bunların en başında Bruce’un ailesinin ölümünden sonra her şeyiyle ilgilenen Alfred gelmektedir.

Joker, Bane, Cat Woman, Harley Quinn, Mr. Freeze, Penguen, Poison Ivy, Ra’s al Ghul, Riddler, Scarecrow ve Two Face Batman’in düşmanları arasında yer almaktadır.
Robin, Nightwing, Batgirl, Alfred Pennyworth, Lucius Fox, Barbara Gordon, James Gordon, Harvey Bullock ve Azrael, Batman’in dostları arasındadır.

Lewis G Wilson, Robert Lowrey Adam West, Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney, Christian Bale, Will Arnett ve Ben Affleck, karakteri canlandıran isimler arasında yer almaktadır.

Batman’in sahibi olduğu holdingin The Daily Planet isimli bir gazetesi var bu da Batman’in Superman’in patronu olduğu anlamına geliyor.

Kevin Costner, Mel Gibson, Bill Murray, Tom Selleck, Charlie Sheen ve Pierce Brosnan gibi isimlere karakteri oynaması için teklif götürülmüş ancak bu aktörler bir süperkahramanı canlandırmak istemiyorlardı.
Batman’in annesi Martha Wayne, öldükten sonra Joker karakterine dönüşmüştür.

90’lı yıllarda Batman ve Wolverine karakterleri birleştirilmiş ve Dark Claw isimli bir karakter ortaya çıkarılmıştır.

Batman’in favori çorbası Mulligatawny çorbasıdır.

Bu arada Batman filmleri 7 Haziran Cuma gününden itibaren her Cuma 22:00’da Sinema Aksiyon’da.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir