Bilinmeyen Yönleriyle Elisabeth Moss!

Üretkenliği ve yeteneğiyle son dönemin parlayan yıldızlarından… Filmografisindeki her rolle hafızalarımızda ayrı bir yer edinmeyi başaran Elisabeth Moss, bugün 38. yaşını kutluyor.

Ünlü oyuncunun doğum gününe özel bilinmeyen yönlerini sizler için listeledik.

Elisabeth Singleton Moss, 24 Temmuz 192 tarihinde Kaliforniya’da müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelir. Annesi Linda (Ekstrom), ve babası Ron Moss caz sanatçısıdır.

Çocukken “Kütüphane” adında bir oyun oynamaktan hoşlanan Moss, kitaplarını toplayıp ailesine borç veriyordu. Oyunculuğu kadar eğitim hayatında da başarılı olan Moss, liseden 2 yıl erken mezun olmuştur.

Küçükken dansa özellikle baleye olan tutkusuyla bilinen Moss, New York’da Amerikan Bale Okulu’nda eğitim almıştır.
Moss, ilk kez 7 yaşında kamera karşısına geçti. NBC’nin Lucky Chances isimli mini dizisinde Sandra Bullock’un kızını canlandırmıştı.

2008 yılında Broadway’deki ilk sahne deneyimini David Namet’in Speed-The-Plow isimli oyunuyla yaşayan Moss, 7 yıl sonra Wendy Wasserstein’in The Heidi Chronicles oyunuyla en iyi kadın oyuncu dalında Tony Ödülü’ne aday oldu.
Elisabeth Moss has teamed up with director Alex Ross Perry three times in her career, acting in the films Listen Up Phillip (2014), Queen of Earth (2015) ve Her Smell (2019) filmlerinde yönetmen Alex Ross Perry ile çalışan Moss, üç filmindeki performansıyla da eleştirmenlerden tam not aldı.
Alex Ross Perry & Elisabeth Moss
Mad Men oyuncusu Jon Hamm ile yer aldığı Saturday Night Live’da Fred Armisen ile tanışan Moss, 1 yıl sevgili kaldıktan sonra Armisen ile evlendi. Ancak çiftin evlilikleri sadece 8 ay sürdü.

Elisabeth Moss & Fred Armisen
Mad Men, Top of the Lake ve The Handmaid’s Tale dizilerindeki performansıyla 11 kez Emmy adaylığı elde eden Moss, 2 Emmy ödüllü. Top of the Lake ve The Handmaid’s Tale’deki performansları oyuncuya 2 Altın Küre Ödülü de kazandırmıştı.

The Handmaid’s Tale dizisindeki June/Offred rolü teklif edildiğinde Moss, teklifi geri çeviriyor, çünkü 7 sezon boyunca rol aldığı Mad Men dizisinin ardından Tv ekranlarına biraz ara vermek istiyordu. Ancak rolün başkasına gitmesini istemediği için teklifi kabul ediyor.

Moss, çocukluğundan beri Scientology Kilisesi’nin üyesi.
Birçok animasyonun seslendirme kadrosunda yer alan Moss, Batman: The Animated (1993) dizisinin bir bölümünde Kimmy Ventrix, The Simpsons’ların (2013) bir bölümünde ise Gretchen karakterini seslendirmişti.

Rolüne hazırlanmadan önce Moss, kendisine farklı sanatçılardan çalma listeleri oluşturup onları dinliyor. Örneği Mad Men’deki rolüne hazırlanırken Sigur Ros ve Max Richter’i dinleyen aktris, Top of the Lake‘deki duygusal sahneler için Eminem’i dinlemeyi tercih etmiş.

Grey’s AnatomyGhost WhispererLaw & Order: Criminal IntentInvasion, ve  Picket Fences yapımlarında konuk oyuncu olarak yer almıştır.

Moss’un 3 büyük korkusu var: yükseklik, örümcekler ve derin sular.

Beyzbolu çok seven Moss, Chicago Cubs’ın büyük fanı.

Evde vakit geçirmeyi çok seven Moss’un Ethel and Lucy adında iki kedisi var.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir