Bir Yaz Gecesi Festivali’nde Frank Bockius ile sessiz filme eşlik atölyesi

Bir Yaz Gecesi Festivali’nde Frank Bockius ile sessiz filme eşlik atölyesi. 4 Ağustos’ta Beykoz Kundura’da başlayacak ve 20 Ağustos’a dek İstanbullulara açık havada film ve müzik keyfi yaşatacak Bir Yaz Gecesi Festivali’nin konuklarından biri de Alman sessiz film virtüözü ve davul sanatçısı Frank Bockius olacak.

 

Sessiz film dünyasının önde gelen eşlikçilerinden biri olan sanatçı, festival kapsamında düzenleyeceği bir atölye ile Türkiye’den müzisyenlere sessiz filme müzik yapmanın inceliklerini öğretecek. Sessiz sinemaya ilgili genç müzisyenlere ve doğaçlama tekniklerine hakim caz profesyonellerine yönelik düzenlenen atölye, ücretsiz olacak ve 9-11 Ağustos tarihlerinde Beykoz Kundura’da gerçekleşecek. 

 

Atölyeye katılan müzisyenler ayrıca, 11 Ağustos Cuma gecesi festivalde gösterilecek “Sirk Filmleri” gösteriminin eşliğinde Frank Bockius ile birlikte sahne alacaklar. Gecede, 100 yıl öncesinin sirk dünyasında eğlenceli bir yolculuğa çıkaracak “Sirk Kısaları Seçkisi” ve Danimarka sessiz sinemasının en büyük yıldızı Valdemar Psilander’in başrolünde olduğu 1912 yapımı romantik komedi “Sirkte Yangın” adlı film gösterilecek.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Meryl Streep Cannes Film Festivali’nde ödül alacak!

Rosamund Pike, ‘Now You See Me 3’ kadrosunda!

Ödüllü belgeseller Kundura Sinema’ya geliyor

Kristen Stewart ve Oscar Isaac, gerilim filmi için bir araya geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir