“Bullet Train” filmi hakkında ilginç bilgiler

Deadpool 2’nin yönetmeni David Leitch imzasını taşıyan film, günümüz Japonya’sında geçen nefes kesici ve yüksek tempolu bir yolculuğu ekrana yansıtıyor. Bullet Train/Suikast Treni, birbiriyle bağlantılı ama aynı zamanda birbiriyle çelişen amaçları olan 7 karakteri bir araya getiriyor.  Merakla beklenen film 5 Ağustos’ta sinemalarda olacak.

Filmin başrollerinde ise Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Andrew Koji, Hiroyuki Sanada, Michael Shannon, Benito A Martínez Ocasio ve Sandra Bullock gibi isimler yer alıyor. Komedi öğeleri içeren bir macera-gerilim filmi olan Suikast Treni’nde sessizce işini yapmaya çalışan suikastçı Uğur Böceği rolünü Brad Pitt üstleniyor.

Yıldızlarla dolu kadrosuyla da dikkat çeken Bullet Train hakkında ilginç bilgileri sizler için derledik…

Suikast Treni, Japonya’nın en tanınmış yazarlarından Kotaro Isaka’nın eserine dayanıyor. Filmin başyapımcılarından Yuma Terada ve Ryosuke Saegusa, günümüz Japon öykücülüğünü Hollywood’a taşımayı amaçlayan CTB firmasının kurucuları. Bullet Train’in stilize bir Japonya arka planında, tüm dünyadan katil karakterleriyle hayata geçirilmesi fikrini ilk ortaya onlar atmış ve Leitch’in çektiği filme tam destek veriyorlar.

 

Brad Pitt

Romanı senarist Zak Olkewicz filme uyarladı.

Trenin camlarından gözüken Japonya’yı oluşturmak için yapım ekibi öncelikle Tokyo – Kyoto arasındaki bölgeyi yüksek çözünürlüklü olarak görüntülemiş. Ardından, filmin geçtiği her vagonu ayrı stüdyolarda inşa eden ekip, önceden çektikleri Japonya görüntülerini vagonların dışına döşedikleri LED ekranlara yansıtmış.

 

 

Yapım ekibi, içleri değiştirilebilen ve farklı vagonlara dönüştürülebilen iki tren vagonu inşa etmiş. Bu aşamada en çok da ailelere yönelik, Momomon temalı vagonda uğraşmışlar, çünkü tüm vagonun iç ve dışının sıcak, pembe kaplamalarla donatılması gerekmiş.

 

 

Sony stüdyolarındaki Sahne 26, film için yapılan 2 vagonu konuk etmenin yanı sıra, yapım ekibi tarafından 5 farklı tren istasyonuna dönüştürülmüş. Los Angeles Kongre Merkezi binası, yine film için Tokyo İstasyonu haline getirilmiş. Şehirdeki bir ara sokak, ışıklı tabelaları, yiyecek stantları ve kalabalığıyla tipik bir Tokyo caddesine çevrilmiş. 

 

 

Gerçek hızlı trenlerde ve istasyonlarda çekime izin verilmediği için,Japonya kırsalı görüntüleri otobanlarda daha düşük hızla kaydedilip, sonra bu görüntüler hızlandırılmış.

 

 

Uğur Böceği’nin dövüş tarzını geliştirirken yönetmen Leitch’e ilham kaynağı olan isimler Jackie Chan, Buster Keaton ve Harold Lloyd olmuş. 

 

 

David Leitch ve Brad Pitt, Bullet Train filminden önce birçok projede birlikte çalıştılar.  Leitch, Fight Club (1999), Ocean’s Eleven (2001), Troy (2004) ve Mr. & Mrs. Smith (2005) gibi filmlerde Pitt’in dublörü olarak çalıştı.

 

 

Bullet Train’de hem Lady Gaga, hem de Sandra Bullock’u izleyecektik. Ancak Lady Gaga, House of Gucci filmi nedeniyle filmden ayrılmak zorunda kaldı. Gaga’nın ayrılmasının ardından Brad Pitt’in karakterinin ustası olan Maria Beetle karakterini Sandra Bullock canlandırdı.

 

 

David Leitch, Bullet Train filmini yönetmek için “The Division” filminden ayrılmak zorunda kaldı.

 

 

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir