Buzlar kraliçesi Greto Garbo’nun mektupları satışa çıkıyor!

1930’lu yıllarda Hollywood’un ikonikleşen yüzlerinden biri olarak sinema tarihinin en iyi oyuncuları arasında yer alan İsveç asıllı Greto Garbo‘nun, Beverly Hills’ten nasıl nefret ettiğini ve filmleriyle ilgili alacağı tepkilerden duyduğu korkuları anlattığı mektupları satışa çıkıyor.

Çoğu İsveç kontesi Marta Wachtmeister’a gönderilmiş Greta Garbo’ya ait 100’den fazla sayfa içeren 36 mektup ve fotoğraf albümü, 12 Aralık tarihinde Londra’daki Sotheby mağazasında açık artırmaya çıkarılacak.

 

 

1905 yılında Stockholm’de dünyaya gelen Garbo,1925 yılında ABD’ye taşınmışi 28 filminin 25’ini Hollywood’da çekmiştir. Buzlar kraliçesi olarak adlandırılan Greto Garbo, 1932 yılında en iyi film Oscar’ını kazanan Grand Hotel filminin unutulmaz repliği “Yalnız kalmak istiyorum!” cümlesini yaşam felsefesi haline getirmiştir. Son filmi Two-Faced Woman’ın başarısızlığından sonra aldığı bir kararla kariyerini noktalayan Greta Garbo, filmden “Mezarım oldu” diye bahsetmiştir. Garbo, 1924 yılında İstanbul’a gelmiş ve yaklaşık 50 gün boyunca bir film çekimi için İstanbul’da kalmıştır.  Ancak, çeşitli nedenlerden dolayı film hayata geçirilememiştir.

 

16 yılda 28 film çeviren Garbo, “unutulmaz sahne performansları için” 1955 Akademi Onur Ödülünü almış ve Amerikan Film Enstitüsü tarafından hazırlanan En Önemli 50 Beyaz Perde Efsanesi listesinde en önemli beşinci kadın yıldız olarak yer almıştır.

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Meryl Streep Cannes Film Festivali’nde ödül alacak!

Rosamund Pike, ‘Now You See Me 3’ kadrosunda!

Ödüllü belgeseller Kundura Sinema’ya geliyor

Kristen Stewart ve Oscar Isaac, gerilim filmi için bir araya geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir