Can Sipahi’ye Amerika’dan En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

Genç oyuncu Can Sipahi‘ye Amerika’dan En İyi Erkek Oyuncu Ödülü… Özge Özpirinçci ve Buğra Gürsoy ile “Aşk Yeniden” dizinde oynayarak dikkatleri üzerine çeken Can Sipahi, uluslararası arenada da adından söz ettiriyor.

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Stare Yıldırım’ın üstlendiği başrolünü Can Sipahi’nin oynadığı “Batlır” yurtdışından katıldığı çeşitli festivallerden ödülle döndü. Can Sipahi ve “Batlır” filmi Amerika’da düzenlenen Flathead Lake Film Festivali‘nden, En İyi Film Mansiyon ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleriyle döndü.

Özel bir plastik makyajla kafası büyütülen Can Sipahi’nin görüntüleri izleyenleri şaşırttı. Makyajı Tristan Versluis yaptı. Tristan, ”Game of Thrones’, ‘ The Revenant’, ‘Batman Kara Şövalye’, ‘Harry Potter’ serisi, ‘Ex Machina’ gibi birçok filmin plastik makyörlerinden.

Can Sipahi'ye Amerika'dan En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

Can Sipahi: karakterin sadeliği beni etkiledi!

Can Sipahi hazırlık sürecini şöyle anlattı: “Batlır” senaryosunu okuduğumda karakterin ve hikayenin yalınlığı, sadeliği beni çok etkiledi. “Batlır” bir hastalık ya da engelli insan hikayesi değil, fiziksel farklılığı olan bir gencin hikayesi. Yönetmenimiz ve ayrıca filmimizin yapımcı Stare Yıldırım ile birlikte 3 haftalık yoğun bir prova sürecinden sonra Batlır’ın ötekileştirilmiş haliyle, yalnızlığıyla, umutlarıyla tanıştım. Sürecin bir başka keyifli ve ilginç deneyimi ise plastik makyaj süreciydi.

10 Ekim’de San Diego Uluslararası Film Festivali’nde de aday olacacak filmin konusu ise şöyle: Can Sipahi filmde 20 yaşında, yetim bir delikanlı olan Batlır’ı canlandırıyor. Hayata çok donanımlı başlamadığını sadece yetim olmasından değil, bedeninin üstünde taşıdığı olağanüstü “kafasından” da anlıyoruz. Kafatası anomalisi ile dünyaya gelmiş ve bu farklı, öteki halinin yarattığı sosyal fobileri var. İletişim kurduğu bir kaç mahalle arkadaşı ve babası ile birlikte günün birinde normal bir “kafa”ya sahip olacağını düşleyerek hayatını sürdürüyor. Ta ki normal bir kafaya sahip olabileceği gerçeğini duyana kadar! Ameliyat olmak ister ve televizyonda bir bilgi yarışmasına katılır. Fobileri yüzünden sokağa  bile beresiz çıkamayan Batlır’ın canlı yayına katılması maceraya dönüşür.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Yorgos Lanthimos imzalı Kinds Of Kindness filminden fragman!

“YURT”, Türkiye’de ilk kez İstanbul Film Festivali’nde!

Julia Roberts, Luca Guadagnino imzalı ‘After the Hunt’ filminde rol alacak!

Timothée Chalamet, Warner Bros. ile uzun süreli anlaşma imzaladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir