Cannes Film Festivali İçin Özel Etkinlik Planlanıyor!

Cannes Film Festivali bu yıl ertelenebilir ancak organizatörler, 2020 Özel Seçki başlığı altında 3 günlük bir event planlıyorlar.

27-29 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Palais des Festivali’nde ‘Special Cannes’ etkinliği düzenlenecek, etkinlikte kısa filmler ve Cinéfondation okulunun filmleri yarışacak. Halka açık olacak etkinlikte jüri kısa filmleri Palme d’Or ödülüyle ödüllendirecek.

Festival Direktörü Thierry Frémaux,”Özel Seçki’den dört film, kısa film yarışması, akşam yemekleri ve toplantılar, Ekim ayında Cannes’da mutluluğumuzu somutlaştıracak.” dedi.

Cannes Kent Konseyi ile birlikte düzenlenecek olan mini festival Kad Merad‘ın başrolünde yer aldığı Emmanuel Courcol imzalı “Un triomphe” (The Big Hit!) ile açılacak. Bruno Podalydès imzalı “Les Deux Alfred” (The French Tech) ile sona erecek.

Gösterimi yapılacak filmler arasında Naomi Kawas‘ın yönetmenliğini üstlendiği “Asa Ga Kuru” (True Mothers), Dea Kulumbegashvili’nin ilk yönetmenlik deneyimi yaşadığı ve San Sebastián Uluslararası Film Festivali’nde en iyi film ödülü kazanan “Beginning” de yer alacak.

Önümüzdeki yıl için Cannes Film Festivali’nin 11-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Kaynak: Variety

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç’in resmi posteri yayınlandı!

“Furiosa: Bir Mad Max Destanı”nın yeni posteri yayınlandı!

21 filmi Oscar alan ünlü yapım şirketi Participant Media faaliyetlerini durduruyor!

43. İstanbul Film Festivali başladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir