Marvel sinematik evreninde bir kadın kahramanın başrolü üstlendiği ilk film… 1990’lı yıllarda geçen, “Captain Marvel” evrenin en güçlü kahramanlarından biri haline gelen Carol Danvers’ın yolculuğunu anlatan Captain Marvel, vizyonda oldukça büyük bir ilgi gördü. Anna Boden & Ryan Fleck ikilisinin yönetmenliğini üstlendiği film, vizyona girdiği ilk iki hafta sonunda tüm dünyada elde ettiği 760 milyon dolarlık gişe hasılatıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
Marvel hayranlarının akın akın gittiği Captain Marvel filmi hakkında bilinmeyenleri sizler için listeledik.
Carol Danvers, Marvel evreninde bir süper kahraman olmadan önce yan karakterlerden biriydi. Carol Danvers karakteri ilk kez 1968 yılında bir bir karakter olarak karşımıza çıktı ancak 1970’lerin sonuna kadar herhangi bir yeteneğe sahip değildi.
Lee Pace, bu filmde Ronan rolüne geri döndü. Aktör Guardians of the Galaxy (2014)’de ilk kez Ronan karakterine hayat vermişti.
Stan Lee bu filmde kısa da olsa görünüyor. Çekimleri Stan Lee’nin ölümünden başlayan filmde, Stan Lee’yi son kez bir filmde kısa da olsa görüyoruz. “Spider Man”, “Iron Man”, “Fantastic Four”, “Hulk” ve “X-Men” gibi karakterlerin yaratıcısı olan Lee, daha önce, Avengers: Endgame ve Spider-Man: Far From Home filmlerinde kısa da olsa görünmüştü.
Brie Larson’ın kedilere karşı alerjisi olduğu için, kedinin olması gereken sahnelerde kukla kullanıldı ya da görsel efekt teknolojisi kullanıldı.
Film 1990’lı yıllarda geçtiği için Samuel L. Jackson ve Clark Gregg bilgisayar teknolojisi kullanılarak gençleştirildi. Marvel ilk kez karakter gençleştirme teknolojisini bu filmde kullandı. Bu taktik daha önce sadece Ant-Man (2015), Captain America: Civil War (2016), Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017), ve Ant-Man and the Wasp (2018) filmlerinde flasback sahneleri için kullanılmıştı.
Filmde bahsi geçen Pegasus (Potensiyel Enerji Grubu/Alternatif Kaynaklar/Birleşik Devletler) projesinden Avengers filminde de bahsedilmişti.
Brie Larson’ın bir pilotu canlandırmak için oldukça genç olduğu endişeleri gündeme gelince senarist Nicole Perlman ABD Havayolları’na konuyla ilgili danışmış. Havayolları şirketi bir kişinin 28-34 yaşları arasında başarılı bir pilot olabileceğini söyleyince sorun çözülmüştür.
Jude Law filmdeki rolü için Sherlock Holmes’da birlikte çalıştığı ve Marvel sinematik evreninde Iron Man karakterine hayat veren Robert Downey, Jr.’dan tavsiye almış.
Captain Marvel ismi kapanış jeneriğine kadar bir kez bile kullanılmıyor.
Çizgiroman’da Kaptan Marvel’ın kedisinin ismi Chewie’ydi, filmde ise Goose ismi kullanıldı.
Pınar Toprak, Marvel sinematik evreninde bir filmin müziklerini besteleyen ilk kadın olarak sinema tarihine ismini yazdırdı.
Captain Marvel, Marvel Stüdyoları’ndan çıkan 21. film.
Film beyazperde daha önce hiç görmediğimiz, Kree’lerin ana düşmanı, Skrull İmparatorluğunu tanıtıyor.
Brie Larson, Captain Marvel karakterine hazırlanırken 9 ay boyunca eğitim almış. Larson bu süre içerisinde judo, box ve güreş öğrenmiş. Ayrıca bir havayolu şirketine giderek aktif görevde olan pilotlarla tanışmış.
Quantum fizikçisi Spyridon Michalakis, filmde danışman olarak yer almış.
Captain Marvel filmi, “Skrull/Kree War” hikayesinden uyarlandı.
Brie Larson’dan önce başrol için birçok kadın oyuncunun ismi geçiyordu: Katheryn Winnick, Natalie Dormer, Emily Blunt, Katee Sackhoff, Yvonne Strahovski ve Rebecca Ferguson bunlardan birkaçı…
Skrull karakterinin makyajı tam iki saatte yapılmış.
Filmin yönetmenlerinden bir olan Anna Boden, Marvel filmini yöneten ilk kadın yönetmen oldu. Diğer yönetmen Nicole Perlman ise Guardians of the Galaxy (2014)’nin ilk taslak senaryosunu kaleme almıştı.
Captain Marvel, Stan Lee’nin ölümünden sonra Marvel sinematik evreninden çıkan ilk film.
Jude Law’ın canlandırdığı Yon-Rogg karakteri için daha önce Keanu Reeves’in adı geçiyordu.
Brie Larson ve Samuel L. Jackson, Captain Marvel filminden önce “Farce of the Penguins” (2006), “Unicorn Store” (2017) ve “Kong: Skull Island” (2017) yapımlarında birlikte rol almışlardı.
Captain Marvel, Jude Law’ın Marvel sinematik evreninde rol aldığı ilk film.