Chris Rock, Martin Luther King biyografisini yönetecek!

Chris Rock, Martin Luther King biyografisini yönetecek! Film, Jonathan Eig’in ‘King: A Life,’ kitabından uyarlanacak. Yapımcılar arasında Steven Spielberg de yer alacak. Chris Rock, Martin Luther King Jr.’ın hikayesini beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor. Rock, 2022 Akademi Ödül Töreni’nde Jada Pinkett Smith hakkında yaptığı bir şakanın ardından Will Smith tarafından yumruklanmıştı. Uzun süredir sessizliğini koruyan Rock, olayın ardından ilk kez bir film projesinde yönetmen olarak görev yapacak. 

Film, Rock’ın komedi türü dışında yönettiği ilk film olacak. Rock, Head of State (2003), I Think I Love My Wife (2007) ve Top Five (2014) filmlerinde kamera arkasında yer almıştı. 

Bu yılın başlarında yayınlanan Eig’in ‘King: A Life kitabı King’in çocukluğundan, gençliğine King’in aktivist kişiliğini ele alıyor. 15 Ocak 1929’da doğduğunda, ona babasının ismi verilmişti: Michael King. Ancak altı yıl sonra babası Almanya’ya gitti ve protestan reformunun lideri Martin Luther’i öğrendi. Ondan çok etkilendi ve ilham aldı. Eve döndüğünde hem kendi ismini hem de oğlunun adını resmi olarak Martin Luther King olarak değiştirdi. Martin Luther King Jr. 1944 yılında, 15 yaşındayken Morehouse College’e kabul edildi. King 4 Nisan 1968’de öldürüldüğünde sadece 39 yaşındaydı. Amerika’da Ocak ayının ilk Pazartesi günü, Martin Luther King Jr. günü olarak anılıyor, onun yoksulluk ve eşitsizlikle savaşı onurlandırılıyor.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir