Deliler Fatih’in Fermanı

Deliler Fatih’in Fermanı

Yönetmen: Osman Kaya
Oyuncular: Erkan Petekkaya, Cem Uçan, İsmail Filiz
Tür: Tarihi, Aksiyon
Ülke: Türkiye

Osmanlı ordusunun özel kuvvetleri olan ‘Deliler’i, ilk kez beyazperdeye taşıyan ‘Deliler Fatih’in Fermanı’nın yönetmen koltuğunda Osman Kaya oturuyor. Erkan Petekkaya, İsmail Filiz, Yetkin Dikinciler, Nur Fettahoğlu, Namık Rüstemhanlı, Berat Efe Parlar gibi isimlerin başrolleri paylaştığı yapımda toplamda 3 bin kişi rol aldı.

Çekimleri Aksaray’da gerçekleştirilen yapımda binlerce kostüm ve özel eğitimli 100’den fazla at kullanıldı. Filmde Vlad Tepeş, yani herkesin bildiği adıyla Kazıklı Voyvoda karakterine Erkan Petekkaya hayat verdi.
Vlad Tepeş’in Osmanlı Sarayına uzanan hikayesini ele yapımın konusu kısaca şöyle:

15. yüzyılın ortalarında Fatih Sultan Mehmet’in Eflak Voyvodalığına bizzat tayin ettiği Vlad Tepeş, görevinin ilk yıllarında Osmanlı’ya sadık kalsa da, sonraları bölge halklarına karşı korkunç zalimlikler yapmaya başlar. Fatih Sultan Mehmet, hangi dinden, hangi milletten olursa olsun, insanlara yapılan bu zulme sessiz kalmayacaktır. Önce elçisiyle bir uyarı yollar. Vlad, elçinin sarığını kafasına çiviletip İstanbul’a gönderince Osmanlı Hakanı için sabır taşar, artık Vlad’ın bu zalimliklerine bir son verme vakti gelmiştir.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Lassie: Yepyeni Bir Macera

Riki Rhino: Kahraman Kanatlar

Güneşi Söndürmem Gerek

Winnie the Pooh: Kan ve Bal 2

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir