‘Deliverance’ Filminin Yıldız Oyuncusu Burt Reynolds Yaşamını Yitirdi!

‘Deliverance’ filminin yıldız oyuncusu Burt Reynolds yaşamını yitirdi! 1970 ve 80’lerin popüler Hollywood aktörü Reynolds 82 yaşında hayata gözlerini yumdu.

“Deliverance,” “Smokey and the Bandit,” “The Longest Yard” ve “Semi-Tough,” gibi yapımların yıldız oyuncusu Reynolds,“Boogie Nights” adlı yapımla Oscar adaylığı elde etmişti. Quentin Tarantino’nun “Once Upon a Time in Hollywood” filminde de rol alan Reynolds, komedi dizisi “Evening Shade” ile Primetime Emmy Ödülü kazanmıştı. Altın Küre ödüllü oyuncu, unutulmaz rollere imza attı. Reynolds, James Bond, Han Solo, “Pretty Woman”da Richard Gere‘in canlandırdığı Edward Lewis ve “One Flew Over the Cuckoo’s Nest”te Jack Nicholson‘ın canlandırdığı R.P. McMurphy rolleri için teklif almıştı.

Reynolds’ın Yönetmenlik Deneyimi

Reynolds , Woody Allen‘ın “Everything You Always Wanted to Know About Sex” filminde de ufak bir rol almıştı. Reynolds’un Hollywood dünyasında yükselişe geçtiği film ise 1974 yapımı dram filmi “The Longest Yard” olmuştu.

Reynolds, 1976 yapımı aksiyon filmi “Gator” ve 1978 yapımı kara komedi  filmi “The End” filmlerinde de yönetmenlik deneyimi yaşamıştı.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Yorgos Lanthimos imzalı Kinds Of Kindness filminden fragman!

“YURT”, Türkiye’de ilk kez İstanbul Film Festivali’nde!

Julia Roberts, Luca Guadagnino imzalı ‘After the Hunt’ filminde rol alacak!

Timothée Chalamet, Warner Bros. ile uzun süreli anlaşma imzaladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir