Denis Villeneuve: ‘Dune: Part 3’nin senaryosu hazır!

Denis Villeneuve: ‘Dune: Part 3’nin senaryosu hazır! Başlangıcından beri Dune için büyük planları olan Villeneuve, Warner Bros. ‘Birinci Bölüm’ ve ‘İkinci Bölüm’ü hemen peş peşe çekmesine izin vermese de Frank Herbert’in orijinal kitabını iki epik filme dönüştürmek istiyordu. Pandemi sonrasında 2021 yılında vizyona giren Dune’un gişe başarısı devam filminin onayını da beraberinde getirmişti.

Empire dergisine konuşan Villeneuve, Dune: Messiah uyarlaması ile seriyi tamamlamayı istediğini itiraf etti. Villeneuve, Frank Herbert’in Dune romanının doğrudan devamı olan Mesih’in Timothée Chalamet’nin canlandırdığı Paul Atreides’i kahraman bir figür olarak tasvir ettiğini ve yazarın niyetinin asla bu olmadığını açıkladı.

“Eğer Dune’u üçleme olarak yapmayı başarırsan bu bir rüya olur. Dune: Mesih, insanların Paul Atreides’i bir kahraman olarak algılamasına tepki olarak yazılmıştır. Yapmak istediği şey bu değildi. Benim [Dune] uyarlamam onun aslında bir uyarı olduğu fikrine daha yakın. Bundan sonra kitaplar daha ezoterik bir hal alıyor. [Üçüncü Bölüm’e gelince, kağıt üzerinde kelimeler olduğunu söyleyebilirim.”

‘Dune: Part 2’ 2024’te sinemalarda olacak!

 Timothée Chalamet, Zendaya, Josh Brolin, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Javier Bardem, ve Charlotte Rampling gibi isimlerin rol aldığı Dune: Part Two, 15 Mart’ta vizyoa girecek.

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir