Dexter Mini Dizi Olarak Ekranlara Geri Dönüyor!

Dexter fanlarına sürpriz haber Showtime’dan geldi. Showtime, seri katilli dram dizisi için sipariş verdi. Orijinal dizide Dexter Morgan karakterine hayat veren Michael C. Hall, mini dizide de yer alacak.

Prodüksiyon çalışmaları 2021’de başlayacak olan dizinin ilk sezonu 10 bölüm olacak. Hall’un yanı sıra 2006 yapımı dizinin 4 bölümünde yönetmenlik yapan Clyde Phillips de mini dizide yer alacak.

Diziyle ilgili detaylar henüz açıklanmadı. Showtime’dan Gary Levine yaptığı açıklamada, “Dexter, yıllar önce milyonlarca izleyicinin beğeniyle takip ettiği ve Showtime’ı yukarılara taşıyan bir proje olmuştu. Bu benzersiz karakteri ve orijinal diziyi , eğer bir yaratıcı bir fikir bulabilirsek terkar gündeme getirebilirdik. Clyde Phillips ve Michael C. Hall’un projede olması beni oldukça sevindirdi” dedi.

Hall, 8 sezon boyunca orijinal dizide Dexter Morgan karakterine hayat vermişti. Miami Polis deparmanında kan analisti olarak çalışan Morgan, aynı zaman seri katil olarak gizli bir hayat sürüyordu.

Dizi, yayınlandığı dönem en iyi dram dizisi dalında birçok kez Altın Küre ve Emmy adaylıkları elde etmişti. Hall ise 5 kez en iyi erkek oyuncu dalında hem Emmy hem de Altın Küre adaylıkları elde etmiş, 2010 yılında Altın Küre ödülünü kucaklamıştı. John Lithgow, dizinin 4. sezonunda konuk oyuncu olarak yer almış ve hem Emmy hem de Altın Küre ödüllerini kazanmıştı. Dizi, 2008’de Peabody Ödülü’nü kazanmıştı.

Phillips, Hall, John Goldwyn, Sara Colleton, Bill Carraro ve Scott Reynolds mini dizide yönetici yapımcı olarak yer alacaklar.

Dexter’in yanı sıra, 2002 yapımı “Six Feet Under” dizisiyle Emmy adaylığı elde eden Halli “Christine” ve “Safe”in yanı sıra Broadway oyunu “Hedwig and the Angry Inch” ile de biliniyor.

“Suddenly Susan,” “Get Real,” ve “Parker Lewis Can’t Lose” gibi dizilerin yaratıcılığını üstlenen Phillips ise, “Nurse Jacki” dizisinde senarist ve yapımcı olarak yer almıştı.

Kaynak: Variety

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Kevin Costner, “Yellowstone”un final sezonu için dönebilir!

Kuş Uçuşu’nun 3. sezon yayın tarihi belli oldu!

Joe Wright casus dizisi ‘The Department’ı yönetecek!

Avatar: The Last Airbender’a 2. ve 3. sezon onayı geldi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir