Disney, Global Hasılat Rekorunu Kırdı!

Disney, global hasılat rekorunu kırdı! Disney, tüm zamanların uluslararası bilet satış rekorunu kırdı. Bu haftasonunun ardından şirket dünya çapında 7.67 milyar dolar gişe hasılatı elde ederek 2016 yılında kendi kırdığı 7.61 milyar dolarlık rekorun önüne geçti.

Stüdyonun başarısı henüz Temmuz ayında olduğumuzu göz önünde bulundurursak oldukça önemli, çünkü yılın geri kalanında vizyona girecek ‘Frozen 2’ ve ‘Maleficent’in devam filmlerinin yanı sıra ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ gibi önemli Disney filmleri var.

‘Avengers: Endgame’ (2.79 milyar dolar), ‘Captain Marvel’ (1.1 milyar dolar), ‘Aladdin’ (1 milyar dolar), ‘The Lion King’ (962 milyon dolar) ve ‘Toy Story 4’
(917 milyon dolar) ile şirket dünya çapındaki en iyi altı filmden beşini elinde bulunduruyor. Bu filmlerden üçü uluslararası gişede 1 milyar doları geçti, ‘The Lion King’ ve ‘Toy Story 4’un de yakında bu eşiği geçmesi bekleniyor.

Bu yılın başlarında Fox’un film varlıklarını resmi olarak satın alan Disney iç pazarın %40’ından fazlasına sahip oldu, en yakın rakipleri olan Warner Bros. ve Universal yalnızca %13’lük bir orana sahip.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

M. Night Shyamalan imzalı”Trap” filminden ilk fragman!

Martin Scorsese, Frank Sinatra’nın biyografisini çekecek!

Quentin Tarantino, The Movie Critic’ten vazgeçti!

Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç’in resmi posteri yayınlandı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir