Doctor Sleep Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler!

Danny Torrance’in “The Shining” filminde izlediğimiz Overlook Hotel’de geçirdiği korkunç konaklamanın 40 yıl sonrasına sonrasına gidiyoruz… Dan Torrance, Overlook’da henüz bir çocukken geçirdiği travmanın korkularını hala geri dönülemez bir şekilde yaşar ve biraz huzur bulmak için mücadele verir.

Stephen King‘in Doctor Sleep romanından uyarlanan yapımın başrollerini Evan McGregor, Rebecca Ferguson ve Kyliegh Curran paylaşıyorlar.

Stephen King, otuzaltı yıl sonra bir öncekini takip eden romanı –Dan Torrance’ın hikayesinin devamı niteliğindeki, Doktor Sleep kitabını yayınladı. Her ne kadar her iki kitap da korku ve gerilim alanlarındaki çalışmalardan oluşsa da The Shining kitabı okuyucuları bağımlılığın karanlığında bir yolculuğa çıkarırken, Doctor Sleep kitabı ise okuyucularını iyileşme, kendini feda etme ve kefaret eşliğinde aydınlığa çıkarıyor.

Senaryosu yönetmen Mike Flanagan tarafından kaleme alınan Doctor Sleep hakkında bilmeniz gerekenleri listeledik…

The Shining romanı ilk olarak 1972 yılında basılmış ve bir milyondan fazla sattı. Hikaye, yazarın kişisel deneyimlerinden ve Colarado’daki Stanley Hotel 217 numaralı odada geçirdiği o kaderini belirleyen geceden esinlenir. Jack ,Wendy ve Danny Torrance’ın hikayesi Stephen King’in en kişisel çalışmalarından biridir. The Shining’in devam hikayesini yazma fikri ise 1998 yılında ortaya çıkar. İmza gününde, biri Danny’e ne olduğunu sorunca King, Danny’nin hikayesini anlatmaya karar verir.

 

 

Filmin yapımcılığını Trevor Macy ve Jon Berg yönetici yapımcılığını ise Roy Lee, Scott Lumpkin, Akiva Goldsman ve Kevin McCormick üstleniyor.

Kyliegh Curran, Abra rolünde ilk başrol deneyimini yaşadı.

 

 

Filmin müzikleri The Newton Brother (“ The Haunting of Hill House”) tarafından bestelendi.

Filmin yapımcısı Mike Flanagan’ın beşinci sınıftayken aldığı ilk kitap bir Stephen King kitabıdır ve Flanagan o zamandan beri tam bir King fanatiğidir.

 

 

Flanagan konuyla ilgili şöyle diyor, “O zamanlar çok küçük olmama rağmen o kitapları okudum. Onlar beni daha önce hiç korkmadığım kadar korkuttular ve benim dünyaya bakışımı tamamen değiştirdiler. İşte bu benim King’in kitapları ile olan deneyimimi başlatan şey oldu; oldukça korkmuş küçük bir çocuk olarak onun eserleri bana küçük sorunlarda nasıl cesur olacağımı öğretti. Bu durum benim karakterler içinde çalışmalar yapmamı sağladı. Düzenli bir okuyucu haline geldim ve bir şekilde insanların bana film yapmam için ödeme yaptıkları bir kariyere doğru yolumu çizdim ki bu durum bana hala oldukça çılgınca geliyor.”

 

 

Filmin başrolü için Ewan McGregor, Dan Stevens, Chris Evans, Matt Smith, ve Jeremy Renner düşünülen isimler arasında yer almış, rol Ewan McGregor’un olmuştur.

Ewan McGregor, korku filmi izlemeyi hiç sevmezmiş. Hatta 20’i yaşlarına kadar The Shining’i izlememiş, Filmi sadee bir kere izlediğini ve çok korktuğunu söyleyen aktör, Doctor Sleep senaryosunu okuduktan sonra kitabını okuduğunu ve çok sevdiğini belirtiyor: “Daha sonra da geriye dönüp ‘The Shining’ romanını okudum ve o da çok hoşuma gitti. Sanırım ana konudan çok Danny’nin hikayesi benim ilgimi çekti. Bir aktör için karakterin arka plandaki hikayesini bilmek harika bir şey”.

 

 

Genç oyuncu Kyliegh Curran, rolü için The Shining filmini izlemek için annesinden izin almış. Curran, filmi izlemesinin Danny’yi ve onun yaşadığı travmayı anlamasını sağladığını söylüyor.

Abra rolü için neredeyse 1.000 genç oyuncu ile görüşüldü. Kyliegh Curran Broadway’de “The Lion King”de oynadığı o zamanlardaki en iyi performansı sayesinde Abra rolünü aldı.

 

 

Filmde “Dark Tower” filmine birkaç referans verilmektedir: Abra ve Danny’nin kullandığı otobüsün Tet olması, beyzbol oyuncusunun forma numarasının 19 olması, True Knot’ların kurbanlarını öldürdükleri yerin Lemerk Industries olarak bilinmesi ve Dick Halloran’ın, Danny ile Karmic hakkında konuşurken Ka’dan bahsetmesi.

John Cusack, geçmişte yetişkin Danny Torrence’ı canlandıracağını söylemişti. Cusack, diğer bir Stephen King uyarlaması olan “1408” adlı yapımda da rol almıştı.

Filmin başında gördüğümüz Violet karakterini “The Haunting of Hill House” dizisinde Eleanor Crain karakterine hayat veren Violet McGraw canlandırıyor. Aynı diziden hatırlayacağımız Henry Thomas ise Jack Torrance’ın hayaletini canlandırıyor.

Filmin çekimleri New Hampshire, Ohio, ve Iowa’da gerçekleştirildi.

 

 

Filmin kostüm tasarımcısı “Den of Thieves”den hatırlayacağımız Terry Anderson.

Abra’nın yatak odasının duvarında gördüğümüz poster, Rooster Teeth tarafından yaratılan ve RWBY olarak bilinen bir Amerikan anime.

Abra ve Rose’un hatıralarını sakladıkları bellek deposu, Stephen King uyarlaması olan Dreamcatcher (2003)’daki ile benzerdir. Genel konsept, Sherlock (2010) ve Hannibal (2013) filmlerindeki “bellek/akıl sarayı” tekniğine çok benzemektedir. Bu, Antik Roma’ya kadar uzanan bilgileri depolamak için kullanılana zihinsel bir tekniktir.

 

 

Film, “Pet Sematary”, “In the Tall Grass” ve “It Chapter Two’nun ardından 2019 yılında vizyona giren dördüncü Stephen King uyarlaması.

Dan’in okuduğu Playgirl dergisi, Jack Nicholson’ın The Shining filminde iş görüşmesinden önce Overlook lobisinde okuduğu derginin aynısı.

 

Doctor Sleep Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler!

 

Filmde True Knot adıyla bilinen, takipçileri yarı ölümsüz olan bir tarikat vardır. Bu tarikattakiler oldukça uzun yaşamlarını sağlayabilmek için parlama yeteneğine sahip – vücutlarından bir tür enerji çıkan – bu çocukları kurban olarak kullanırlar. Bu tarikat üyeleri dikkat çekmeden, avlarını taklit eden avcılar gibi yaşamlarını sürdürürler.

 

 

Stephen King’in filmle ilgili düşünceleri şöyle: “Mike’ın filmi iki şeyi sağlıyor. Film hem Doctor Sleep kitabının iyi bir uyarlaması hem de Stanley Kubrick’in The Shining filminin harika bir devamı niteliğinde”

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir