Dumbo Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken 20 Gerçek

Sevilen klasik hikâye Dumbo, yepyeni bir canlı aksiyon olarak vizyona girdi. Sıradışı yönetmen Tim Burton’un yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosu ise “Ofelya” ve “Korku Evi” yapımlarından hatırlayacağımız Ehren Kruger imzalı.

Merakla beklenen animasyon filmi Dumbo ile ilgili bilmeniz gereken 20 gerçeği sizler için listeledik.

1. Dumbo’nun hikayesi 1939 tarihli “Roll A Book” ismindeki planlı bir romana dayanmaktadır. Ancak bu kitabın yayınlanıp yayınlamadığı bir muamma olarak kalmıştır. Walt Disney, Helen Aberson ve Harold Pearl tarafından kaleme alınan Uçan Fil Dumbo adlı hikayeyi satın aldığında 1.430 adet bastırmıştır.

2. “Dumbo”, 1940’da yayınlanan, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’den elde edilen kâr sayesinde yapılmış olan Disney’in yeni Burbank stüdyosunun tamamladığı ilk uzun metrajlı filmlerden biri olmuştur.

3. Önce 30 dakikalık kısa bir film olarak planlanan Dumbo, daha sonra 64 dakikaya kadar uzatılmıştır ve Disney’in ilk kısa uzun metrajlı filmi olmuştur. Disney’in ikinci kısa uzun metrajlı animasyon filmi, 1942’de yayınlanan ve sadece 42 dakika süren “Saludos Amigos”dur.

4. Orijinal animasyon filminde Dumbo, Bayan Jumbo, Fare Timothy ve diğer birçok hayvan konuşmuyor. Tim Burton’un devam filminde de hayvanların hiçbirinin konuşmadığını görüyoruz.

5. “Dumbo”nun canlı aksiyon versiyonunda, Dumbo ve dört ayaklı muadillerinin birçoğunu canlandırmak için en gelişmiş görsel efektler kullanıldı.

6. Film için gerçek bir trenle birebir aynı boyutta olan bir Casey Jr. maket treni inşa edildi. Ancak Medici Kardeşler Sirki, yeni ve parlak olmaktan uzak olduğu için, sirkin durumunu uygun şekilde yansıtması adına, trenin boyası yontulma ve aşındırılma ile eskitildi.

7. Dumbo, Londra’nın hemen dışındaki sesli çekim stüdyosu olan Pinewood Stüdyoları’nda çekildi.

8. “Dumbo”nun senaryosunda, canlandırdığı karakter popüler binicilik hareketini yapan eski bir sirk yıldızı olduğu için, Colin Farrell, kement atma ve ata binmeyi en iyi şekilde öğrenmek için bir eğitmen ile çalıştı.

9. Milly karakterinin bilime olan tutkusu göstermek için Milly’nin yaşadığı yer, fizikçi Marie Curie’nin kitaplarıyla donatıldı. Nico Parker, karakteri anlamak için kitapları inceleyemeyi ihmal etmedi.

10. Yılan oynatıcısı Premesh Singh’ı canlandıran Roshan Seth, özelliklerini öne çıkarmak için film boyunca bir pitonu rahatça boynunda taşıdı.

11. Bayan Atlantis’i çevreleyen akvaryum çift camlıydı. Büyük akvaryumun içerisine, onu su altındaymış gibi göstermesi için, içi su ve balıklarla dolu başka bir akvaryum daha yerleştirildi.

12. Bayan Atlantis’in kostümünde, elle dikilmiş olan üst üste binmiş 100’den fazla balık pulu bulunuyor. Siyah ve turkuaz dalgalardan oluşan balık pullarının gerçeği yansıtan kalitede olması için her pulun kenarı 3-4 katlı kumaştan yapıldı.

13. Harikulade Ivan ve Muhteşem Catherine karakterlerine hayat veren Miguel Munoz ve Zenaida Alcalde gerçek hayatta da evliler ve illüzyon konusunda uzmanlar.

14. Filmde, sirke özgünlük katmak için gerçek sirk performansçıları oynatılmış hatta sirk performansçısı Macar Kristian Kristof danışman olarak tutulmuş.

15. Eva Green, ciddi bir yükseklik korkusu olmasına rağmen filmde Akrobat Colette Marchan’ı canlandırdı. Gereken yerlerde Green’in dublörlüğü için profesyonel bir akrobat tutuldu ve bir süre sonra korkularını yenen Green, birçok kareografiyi kendi başına gerçekleştirebildi.

16. “Baby Mine” şarkısını söyleyen Sharon Rooney için parçanın özel bir anlamı varmış, çünkü küçükken bu şarkıyı büyükannesi ona söylermiş. Sahnede ukulele çalmak zorunda olan Rooney, eline daha önce hiç enstrüman almamıştı ancak şarkıyı çalmayı öğrenmesi sadece birkaç haftasını aldı.

17. Masal Diyarı’nın geçit töreni için, Colleen Atwood’un takımı, performansçılar için 200’den fazla kostüm tasarladı. Kalabalıktaki 500 karakter için de özel kostümler tasarlandı.

18. Dumbo, Danny DeVito’nun Tim Burton ile birlikte çalıştığı dördüncü film. İkili daha önce Batman Returns (1992), Mars Attacks! (1996) ve Big Fish (2003) yapımlarında birlikte çalışmışlardı. Eva Green ise Dark Shadows (2012) ve Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016) yapımlarının ardından üçüncü kez Burton ile bir araya geldi.

19. Will Smith ve Tom Hanks yapımda olması planlanan aktörlerdi ancak takvim uyuşmazlığı nedeniyle kadroda yer alamadılar.

20. Dumbo, Eva Green’in rol aldığı ilk Disney filmi.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir