‘Dune: Part Two’ grevler nedeniyle 2024’e ertelendi!

‘Dune: Part Two’ grevler nedeniyle 2024’e ertelendi! Timothée Chalamet tarafından canlandırılan Paul Atreides’in hikayesi 15 Mart’ta devam edecek. Chalamet’ye ek olarak, ‘Dune: Part Two’nun oyuncu kadrosunda Zendaya, Austin Butler, Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Javier Bardem Dave Bautista, Christopher Walken, Lea Seydoux ve daha fazlası yer alıyor.

Warner Bros. duyuruyu Perşembe günü, Variety’nin geçen ay şirketin bilim-kurgu filmi için 2024 tarihini hedeflediğini bildirmesinin ardından yaptı. Legendary Entertainment, Warner Bros Film Group ile ‘Dune: Part Two’nun ortak yapımcılığını üstlenmiş ve her iki tarafın da yeni bir vizyon tarihi üzerinde anlaşması gerekmişti.

Bu değişikliğin bir parçası olarak, daha önce 14 Mart olarak belirlenen ‘Godzilla x Kong: The New Empire’ın vizyon tarihi bir ay geriye çekilerek 12 Nisan’a ertelendi. Yapımcılığını Legendary ve Warner Bros’un üstlendiği film, Monsterverse serisinin son halkası.

‘Dune’un ertelenmesi WGA ve SAG-AFTRA grevlerinin sürüncemede kalmaya devam ettiği bir döneme denk geliyor. SAG-AFTRA grevi nedeniyle, oyuncular grevdeki hiçbir film için basına çıkamayabilir; bu da yıldızlarla dolu ‘Dune’ kadrosunun büyük bütçeli film için basın turuna çıkamayacağı anlamına geliyor.

Variety’nin geçen ay bildirdiği üzere, Warner Bros. ayrıca ‘The Color Purple’ (25 Aralık) ve ‘Aquaman and the Lost Kingdom’ (20 Aralık) için 2024’e kadar olası gecikmeleri değerlendiriyordu, ancak stüdyo her iki film için de Aralık tarihlerini korumayı planlıyor.

Grevler sırasında birkaç filmini erteleyen diğer büyük stüdyo ise Sony; şirket geçen ay ‘Kraven the Hunter’ ve ‘Ghostbusters: Afterlife’ devam filmini 2024’e ertelemiş, ayrıca ‘Spider-Man: Beyond the Spider-Verse’ filmini de vizyon takviminden çıkarmıştı. ‘Dune: Part Two’ ise ertelenen tek Zendaya’lı film değil; MGM’in başrollerini Zendaya, Mike Faist ve Josh O’Connor’ın paylaştığı tenis draması ‘Challengers’ da gelecek yıla ertelendi.

Kaynak: Variety

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir