Elvis filmi hakkında ilginç bilgiler

Baz Luhrmann imzalı “Elvis” filmi dünya pömiyerini Cannes Film Festivali’nde gerçekleştirdi.  Filmin başrolünde Elvis’e hayat veren Austin Butler ve Elvis Presley’in tartışmalı menajeri Tom Parker’ı canlandıran Oscar’lı oyuncu Tom Hanks var. Elvis’in büyük aşkı Priscilla Presley’e ise Olivia DeJonge hayat veriyor. 

Bütünüyle sinematik bir drama olan filmde Elvis’in hikayesi, esrarengiz menajeri Albay Tom Parker ile olan karmaşık ilişkisinin merceğinden aktarılıyor. Parker’ın anlatımı doğrultusunda şekillenmiş olan film, Presley’nin şöhrete kavuşması ile benzeri görülmemiş bir yıldıza dönüşümü arasında geçen 20 yılı aşkın sürede ikilinin arasındaki karmaşık dinamiğini işlerken fon olarak Amerika’nın gelişen kültürel manzarasını ve kaybolan masumiyetini kullanıyor. Bu yolculuğun merkezinde Elvis’in hayatındaki önemli ve etkili insanlardan biri olan Priscilla Presley yer alıyor.

Merakla beklenen film, 24 Haziran’da sinemalarda olacak. Filme gitmeden önce yapıma dair ilginç bilgileri sizler için listeledik.

İşte Elvis filmi hakkında ilginç bilgiler

Elvis, “The Great Gatsby”,  “Moulin Rouge!” ve“Strictly Ballroom”un ardından, Luhrmann’ın Cannes Film Festivali’ne giden dördüncü filmi oldu.

 

Role seçilmeden önce 5 ay karakteri geliştirmek için çalışan Butler, seçmelere katılabilmek için piyano çalarak Presley’nin 1977’de cover’ladığı ve bu filmin soundtrack’inde de yer alan popüler şarkı “Unchained Melody”yi söylediği bir videoyu sinemacı Baz Luhrmann’a ulaştırdı. 

 

 

Butler, canlandırdığı ikonun fizikselliğini hayata geçirmesine yardımcı olması için hareket koçu Polly Bennett’la çalıştı. Bennett “Bohemian Rhapsody” ve “No Time to Die” gibi hit filmlerin yanı sıra, son derece popüler Netflix dizisi “The Crown”da da çalışmıştı.

Tom Hanks, “Elvis”te, bu müzik ikonunun tek menajeri Albay Tom Parker olarak rol aldı. Hanks ilk yönetmenlik denemesi olan “That Thing You Do” filminde de turnelerde çalan gruplardan sorumlu, deneyimli bir plak şirketi organizatörünü canlandırmıştı. 

Butler, filmde karakteri 1950’ler, 60’lar ve 70’ler boyunca canlandırmak için 90’dan fazla kostüm giyiyor.

Filmin saç, makyaj ve protez ekibi, Tom Hanks’i Albay Tom Parker’a dönüştürmek için, karakterin o günkü çekim için kaç yaşında olması gerektiğine bağlı olarak günde üç ila beş saat harcadı.

Filmin tamamı Avustralya’da Gold Coast’taki devasa Village Roadshow platolarında ve çevresindeki mekanlarda çekildi.

“Elvis”teki aksiyonun bir kısmı Memphis-Tennessee’nin efsanevi Beale Sokağı’nda geçiyor. Setin inşası yapım ekibinin 12 haftasını aldı. Mekanın özgün olması için, mekanın o dönemdeki hâline uygun olarak bir yamaçta inşa edildi.

“Elvis”te, soul şarkıcısı Shonka Dukureh, ünlü blues sanatçısı Big Mama Thornton’ı canlandırıyor ve sanatçının orijinal “Hound Dog”unu kendi yorumuyla icra ediyor. Yönetmen Baz Luhrmann şarkının yeniden yorumu için modern rapçi Doja Cat’e de başvurdu ve tanıdık melodinin “Vegas” adlı özgün şarkıyla yeniden yorumunu filmin soundtrack’ine dahil etti.

Elvis Presley ilk şarkısı “My Happiness”ı henüz sadece 18 yaşındayken Sun Records’ta kaydetmişti. “Vegas” adlı şarkısı filmde yer alan Grammy Ödüllü sanatçı Doja Cat de, Elvis gibi, müzik kariyerine genç yaşta başladı. Soundcloud’a ilk yüklemesini ise 2013’te, henüz 16 yaşındayken yaptı.

Şarkıcı-besteci Yola  “Elvis”te gospel ve blues efsanesi Sister Rosetta Tharpe olarak rol aldı. Sonradan rock ‘n’ roll’un vaftiz annesi olarak tanımlanan Tharpe, çok sayıda sanatçıyı etkilemiştir. 1944’te Sammy Price’la birlikte kaydettiği, en büyük hiti olan “Strange Things Happening Every Day” bazıları tarafından ilk rock ‘n’ roll şarkı olarak kabul edilmektedir.

 

“Elvis”te, Grammy ödüllü, türleri esneten müzisyen Gary Clark Jr., Delta blues gitarist-şarkıcısı Arthur “Big Boy” Crudup’ı canlandırırken, ödüllü aktör-müzisyen Kelvin Harrison Jr. da çığır açan blues şarkıcısı, bestecisi-müzisyen-yapımcı B.B. King rolünde yer aldı. Clark Jr., 2010 Crossroads Gitar Festivali’nde gerçek B.B. King’le birlikte sahneye çıkmıştı.

20. yüzyılın önde gelen gospel şarkıcısı Mahalia Jackson’ın büyük, büyük, büyük yeğeni olan manken Alton Mason, “Elvis”te genç Little Richard olarak yer aldı.

2021 Eurovision Şarkı Yarışması’nın galibi İtalyan glam rock grubu Måneskin, Elvis’in soundtrack’i için efsane şarkıcının “If I Can Dream” şarkısını kendi yorumlarıyla ve tek seferde kaydettiler.

İtalyan glam rock grubu Måneskin’in solisti Damiano David’in doğum günü Elvis Presley’yle aynı: 8 Ocak.

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir