Elvis Presley’in Rol Aldığı En İyi 10 Film

Elvis Presley’in rol aldığı en iyi 10 film. Tüm dünyada plakları en çok satılan sanatçı ünvanına sahip olan Elvis Presley, 42 yıllık yaşamına 3 Grammy, 3 Platin, 35 Altın Plak Ödülü sığdırmış ve 33 filmde rol almıştır. Kendine has tarzı, ses rengi ve muhteşem sahne şovları ile milyonları peşinden sürükleyen Elvis Presley, müzikal başarısıyla olduğu kadar sinemada verdiği eserlerle de adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Rock’n Roll’un kralı Elvis Presley’in beyaz perdedeki en iyi 10 performansına birlikte göz atalım…

10. The Trouble with Girls (1969)

Fragman izle

Tür: Müzikal, Komedi
Yönetmen: Peter Tewksbury

Rol aldığı son filmlerinden biri olan bu yapımda Elvis, bir Chautauqua (eğitim ve eğlence topluluğu) topluluğunun yöneticisi konumundaki Walter Hale karakterine hayat veriyor. Film, Walter Hale ve onun sadık yöneticisinin, sürekli seyahat eden grubu bir arada tutmak için verdikleri mücadeleyi konu ediniyor. 1969 yapımı filmde Presley‘e, Marlyn Mason ve Nicole Jaffe gibi isimler eşlik ediyor.

9. Elvis on Tour (1972)

Fragman izle

Tür: Blegesel, Müzik
Yönetmen: Robert Abel, Pierre Adidge

‘Elvis on Tour’, Elvis Presley’in konser performansları ve sahne arkası görüntülerine yer verilen bir belgesel. Elvis’in heyecan verici canlı performanslarının kayda alındığı 93 dakikalık bu belgesel MGM tarafından 600 bin dolarlık bir bütçe ile çekilmiş.

8. Kid Galahad (1962)

Fragman izle

Tür: Müzikal, Dram
Yönetmen: Phil Karlson

Askerlik görevini tamamlayan Walter Gulick doğduğu yer olan Cream Walley’e geri döner ve bir spor salonunda işe başlar. Walter’ın içindeki potansiyel savaşçıyı gören boks kulübünün sahibi ise onu kanatları altına alacaktır. 1962 yapımı filmde Walter karakterine hayat veren Presley’e Oscar ödüllü Gig Young ve Lola Albright eşlik ediyor.

7. Love Me Tender (1956)

Fragman izle

Tür: Müzikal, Dram, Romantik
Yönetmen: Robert D. Webb

Elvis filmde, Clint Reno karakterine hayat veriyor. Amerika’daki İç Savaş sona erdiğinde cepheden geri dönmeyen Reno Ailesi’nin en büyük oğlu Vance’in öldüğü düşünülür. Kardeşi Clint ise Vance’in eski sevgilisi Cathy ile evlenir ancak öldü sanılan Vance’in geri dönmesiyle durumlar karmaşık bir hal alacaktır.

6. Wild in the Country (1961)

Fragman izle

Tür: Müzikal, Dram
Yönetmen: Philip Dunne

‘Wild in the Country’ filminde Presley, Glenn Tyler adında sorunlu bir gence hayat veriyor. Hayatını yoluna sokması için Irene Sperry adında bir danışmana yönlendirilen Glenn, yazarlık konusunda kabiliyeti olduğu keşfeder. Irene, edebiyat konusunda kariyer yapması için Glenn’i teşvik edecektir. 1961 yapımı filmin baş rollerinde Presley’in yanı sıra Hope Lange ve Tuesday Weld gibi isimler yer alıyor.

5. Flaming Star (1960)

Fragman izle

Tür: Western
Yönetmen: Don Siegel

Batı Teksas’ta iki kültür arasında çıkan çatışmalarda, babası beyaz annesi ise bir kızılderili olan Pacer, barışı sağlamaya çalışmaktadır ancak ölümcül ve geri dönüşü olmayan bir davanın içine çekilir. Filmde Pacer Burton karakterini canlandıran Elvis Presley’e Barbara Eden ve Steve Forrest eşlik ediyor.

4. Blue Hawaii (1961)

Fragman izle

Tür: Müzikal, Komedi
Yönetmen: Norman Taurog

Elvis’in Hawaii sahillerinde çekilen filmlerini sevmeyen biri var mıdır? Ordudaki görevi sona erdikten sonra Hollywood’a geri dönen Elvis, ‘Blue Hawaii’ filminde rol aldı. 1961 yapımı filmin konusu da askeri görevinden Hawaii’ye dönen bir askerin hikayesini merkezine alıyor. Filmde Elvis tarafından canlandırılan Chad Gates karakterinin annesi, onun aile mesleğini devam ettirmesini istese de Chad zamanını arkadaşları ve sevgilisiyle birlikte sahilde takılıp sörf yaparak geçirir. Yine de para kazanması gerektiğinin farkında olan Chad, kız arkadaşının acentasında tur rehberliği yapmaya karar verir.

3. Jailhouse Rock (1957)

Fragman izle

Tür: Müzikal, Dram
Yönetmen: Richard Thorpe

‘Jailhouse Rock’, Elvis’in tipik kötü çocuk karakterine hayat verdiği ilk zaman filmlerinden. Sonradan aslında çok da kötü biri olmadığının ortaya çıktığı 1957 tarihli yapım, bir bar kavgası sırasında kazayla birinin ölümüne sebep olup hapse giren Vince adında bir inşaat işçisini merkezine alıyor. Hapishanede tanıştığı bir müzisyen sayesinde yetenekleri keşfedilen Vince için şöhret kapıları aralanır. ‘Jailhouse Rock’ filminde sergilenen efsanevi performansların koreografisi Elvis Presley’e aittir.

2. Viva Las Vegas (1964)

Fragman izle

Tür: Müzikal, Komedi
Yönetmen: George Sidney

‘Viva Las Vegas’, Elvis Presley‘in en eğlenceli filmlerinden biri diyebiliriz. Elvis ve Ann-Margret‘in rol aldığı 1964 tarihli yapımın çekildiği dönemde ikisi de kariyerlerinin zirvesindeydi. Elvis filmde, Lucky Jacobson adında bir yarış arabası sürücüsüne hayat veriyor. Las Vegas’ta gerçekleşecek bir yarışa katılmadan önce arabası için gerekli olan motoru almak üzere para biriktirmeye çalışan Jacobson, ucunda para ödülü olan bir yetenek yarışmasına katılır.

1. King Creole (1958)

Fragman izle

Tür: Müzikal, Suç, Dram
Yönetmen: Michael Curtiz

Elvis ile özdeşleşmiş filmlerden biri olarak kabul edilen ‘King Creole’, onun orduya katılmadan önce rol aldığı ilk projelerden biridir. 1958 yapımı filmde Elvis, annesinin ölümünden sonra işsiz kalan babasına destek çıkmak zorunda kalan Danny Fisher karakterine hayat veriyor. Okuldan bir türlü mezun olamayan ve şarkıcı olmak isteyen Danny’nin şansı yaver gider ve bir caz kulübünde iş bulur. Elvis Presley’in en çok sevilen filmleri arasında yer alan ‘King Creole’da Presley’in yanı sıra Carolyn Jones ve Walter Matthau gibi isimler de rol alıyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir