Filmlerdeki En İyi 10 Müzik Sahnesi

Filmin hikayesi kadar, müzikleri de izleyenleri etkisi altına alır. Bazen filmlerdeki iyi sahnelere eşlik eden müzik, o sahneyi çok daha iyi hale getirebiliyor.  Müzikleriyle aklımızda yer etmeyi başarmış filmlerdeki en iyi 10 müzik sahnesini sizler için listeledik.

1. Pulp Fiction (1994)
Urge Overkill – “Girl, You’ll Be a Woman Soon”

Pulp Fiction, Quentin Tarantino’nun ezber bozan diyalogları kadar müzikleriyle de hafızalarımızda yer etmiş bir film. “Jungle Boogie” giriş müziğiyle daha ilk dakikadan dikkatleri çeken yapımda “Son of a Preacher Man” müziğinin olduğu sahne bir klasikti ve Chuck Berry karakterinin dansı ise John Travolta’nın kariyerinde yeniden diriliş gibiydi. Ama hiçbiri Uma Thurman’ı izlediğimiz sahnede çalan Girl, You’ll Be a Woman Soon şarkısını geçemez. Thurman’ın hayat verdiği karakter Mia Wallace’ın dansı ve şarkıya eşlik ettiği sahne unutulmazlar arasındadır.  Filmin kadrosunda John Travolta, Bruce Willis, Harvey Keitel, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Tim Roth gibi birbirinden başarılı oyuncular yer alıyor.

2. Fight Club (1999)
Pixies – “Where Is My Mind?”

Sinema tarihinin unutulmaz filmleri arasında yer alan yapımda David Fincher, izleyicide kaos yaratmayı oldukça iyi başarıyor. Efsane sahneler ve diyaloglarla akıllarda kalan filmin müziklerinin de hakkını vermek lazım. Chuck Palahniuk’un aynı isimli romanından beyaz perdeye uyarlanan yapımda herkesin aklına gelen ilk parça final sahnesinde çalan ve filmin bitiş müziği olan Pixies’in “Where Is My Mind?” adlı şarkısıdır. Defalarca izlenebilecek yapımlar arasında yer alan film, Brad Pitt ve Edward Norton’un başarılı performanslarıyla da uzun süre adından söz ettirmeyi başarmıştır.

3. American Psycho
Huey Lewis & the News- “Hip to Be Square”

Huey Lewis & the News grubunu sever misin? Patrick Bateman seviyor ve bunun nedenini kurbanlarını parçalara ayırırken size anlatıyor.  Bret Easton Ellis’in aynı isimli romanından beyaz perdeye uyarlanan filmde, Bateman karakterinin iş arkadaşı Paul Allen’ı evine davet ettiği sahnede çalan “Hip to Be Square” unutulmazlar arasında yer almıştır. Filmin başrolü olan Bateman karakterine Christian Bale hayat vermiştir.

4. Kill Bill: Vol. 1 (2003)
Nancy Sinatra – “Bang Bang”

Filmdeki herhangi bir sahneyi kullandığınız müzikle bir ikon haline getirebilir misiniz? Quentin Tarantino imzalı Kill Bill: Vol. 1’de kullanılan Bang Bang adlı parça buna en iyi örnek. Orijinali Cher tarafından kaydedilen Bang Bang, 1960’lı yıllarda sanatçının en çok sevilen parçalarından biri olmuştur. Şarkı o kadar çok beğenilmiştir ki Cher, 1987’de aynı parçanın tekrar hit olmasını sağlamıştır. Daha sonra Nancy Sinatra tarafından daha melankolik tarzda seslendirilen parça çok fazla başarılı olamamış e tamamen unutulmuştur. Ancak Ouentin Tarantino’nun yıllar sonra Sinatra’nın versiyonunu Kill Bill: Vol. 1 filmini açılış müziği olarak kullanması şarkıyı oldukça popüler hale getirmiştir.  Film müzikleriyle olduğu kadar başrol oyuncusu Uma Thurman’ın muhteşem performansıyla da unutulmaz klasikler arasında yerini almıştır.

5. Groundhog Day (1993)
Sonny & Cher’s “I Got You Babe”

Kendi içinde sıkışan Connor karakterini ifade etmek için seçilen harika bir müzik. Bu şarkıyı duyup da Connor’ın monoton bir güne daha uyandığını anımsamayan yoktur herhalde. Harold Ramis’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrolünü üstlenen Bill Murray muhteşem bir performans sergilemişti. Film hem senaryosuyla hem de Sonny&Cher’in 1965 yılında hit olan I Got You Babe parçasıyla hafızalarımızda yer edinmeyi başardı.

6. Apocalypse Now (1979)
The Doors – “The End”

Savaş üzerine çekilmiş en önemli başyapıtlardan biri olarak kabul edilen yapım, Francis Ford Coppola imzalı. Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall gibi yıldız isimlerin yer aldığı iki Oscarlı film, gerek müzikleri gerekse senaryosuyla unutulmaz klasikler arasında yer almayı başarmıştır. Willard’ın otel odasındaki çaresizliği üzerine gelen savaş görüntüleri, fonda çalan The End parçası sahneye muhteşem bir büyü katmayı başarmıştır. Saykodelik rock müziğinin efsanevi gruplarından The Doors’a ait olan parça, ilk kez bir barda seslendirildiğinde The Doors, şarkı sözleri aşırı müstehcenlik içerdiği için bardan kovulmuştur.

7. Goodfellas (1990)
Derek & the Dominoes, “Layla”

Martin Scorsese‘nin başyapıtlarından biri olan Goodfellas, müzikleriyle de akıllarımızda yer edinmiş bir film. Özellikle büyük bir soygunun ardından gangster Jimmy Conway tarafından öldürülen suçluları gördüğümüz sahnede çalan Layla parçası, ilk aklımıza gelen müziklerden. Layla şarkısı o dönemler hit olmamıştı ancak bugün, rock müziğinin sunduğu en iyi aşk şarkılarından biri olarak görülüyor. Martin Scorsese’in bu aşk şarkısını, kanlı sahnede kullanması da hoş bir ironi olmuştur. Gerçek hikâyeden alınan film 6 dalda Oscar’a aday olmuş, en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Joe Pesci’ye ödül kazandırmıştı.

8. Saturday Night Fever (1977)
Bee Gees – “Stayin’ Alive”

Kasılarak yürümenizi sağlayan müzikler vardır. Saturday Night Fever filmini beş dakika izlediğinizde bu hissi yakalamanız mümkün. Filmin başrol oyuncusu John Travolta performansıyla, Bees Gees ise sesiyle sizi etkisi altına almayı başarıyor. John Travolta’nın dansı ve filmin müzikleri izleyici için unutulmaz bir deneyim olmuştur. Filmin müzikleri o kadar iyidir ki hala tüm zamanların en iyi satan film soundtrack albümleri arasında yer almaktadır.

9. Full Metal Jacket (1987)
Sam the Sham – “Wooly Bully”

Stanley Kubrick imzalı film, bütün sahnelerinde izleyiciyi etkisi altına almayı başaran nadir filmlerden biri. Vietnam Savaşı’ndan önce bir grup askerin eğitimine ve savaş sırasında yaşanan olaylara değinen ve savaşın gerçekliğini en iyi anlatan yapım demek yanlış olmaz belki Full Metal Jacket için. Senaryo, karakterler de olduğu gibi Kubrick’in müzik seçimleri de muhteşem. Kubrick’in diğer filmlerinden de hatırlayacağımız gibi yönetmen, filmlerinde müzikleri şansa bırakmıyor.

10. Reservoir Dogs (1992)
Stealers Wheel -“Stuck in the Middle with You”

Sinemanın kült yapımları arasında yer alan film, her filmiyle sinema tarihinde iz bırakmayı başarmış Quentin Tarantino imzalı. Muhteşem karakterler ve diyaloglar kadar, filmin müzikleri de oldukça etkileyici. Aşırı işkence sahneleri nedeniyle eleştirilen filmde akılda kalan müzikler arasında ilk sırayı Stealers Wheel’in Stuck in the Middle with You şarkısına vermek yanlış olmaz.

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir