“Fındıkkıran ve Dört Diyar” Filminden Afiş Yayınlandı!

“Fındıkkıran ve Dört Diyar” filminden afiş yayınlandı! .T.A. Hoffmann’ın klasik masalından Lasse Hallström tarafından uyarlanan film 2 Kasım‘da vizyonda seyircisiyle buluşacak.

Filmde, Şekerleme Perisi rolünü Keira Knightley canlandırırken ve Misty Copeland de özel bir performans sergiliyor.  Senaryosu Ashleigh Powell ve Simon Beaufoy tarafından kaleme alınan filmin kadrosunda Mackenzie Foy, Helen Mirren ve Morgan Freeman gibi isimler de yer alıyor.

"Fındıkkıran ve Dört Diyar" Filminden Afiş Yayınlandı!

Filmin konusu ise kısaca şöyle: Clara’nın tek istediği bir anahtardı, ölmüş annesinden hatıra, paha biçilmez bir hediye kutuyu açacak eşsiz bir anahtar. Vaftiz babası Drosselmeyer’in (Morgan Freeman) yıllık tatil partisinde kendisine verilen altın bir iplik onu, istenen anahtara yönlendirir. Anahtar tuhaf ve gizemli bir paralel dünyada hızla kaybolur. Clara orada Phillip adlı bir askere, bir fare çetesine ve üç diyarı yöneten hükümdarlara rastlar: Kar Taneleri Diyarı, Çiçekler Diyarı ve Tatlılar Diyarı. Clara ve Phillip, Clara’nın anahtarını ele geçirmek için zalim Anne Ginger’ın evi olan uğursuz Dördüncü Diyar’a meydan okumak zorundadır.

Hoffman, kitabı 1816’da kaleme almıştı

E.T.A. Hoffmann “Fındıkkıran ve Fare Kral”ı 1816 yılında kaleme aldı. Alexandre Dumas Père’in sonraki uyarlaması, “Fındıkkıran”ın bestelerini Tchaikovsky tarafından yapıldı ve ortaya çıkan bale Rus İmparatorluk Tiyatroları yönetmeni tarafından 1891 yılında sahnelendi. 1892 yılında Noel’den bir hafta önce prömiyeri yapılan Noel Arifesinde geçen peri masalı bale bütün dünyada tatil geleneği haline geldi. New York Balesi George Balanchine’ın “Fındıkkıran” eserini ilk kez 1954 yılında sahneye kondu.

Filmin fragmanı için tıklayın

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

M. Night Shyamalan imzalı”Trap” filminden ilk fragman!

Martin Scorsese, Frank Sinatra’nın biyografisini çekecek!

Quentin Tarantino, The Movie Critic’ten vazgeçti!

Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç’in resmi posteri yayınlandı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir