Fındıkkıran ve Dört Diyar / The Nutcracker and the Four Realms

Fındıkkıran ve Dört Diyar / The Nutcracker and the Four Realms

Yönetmen: Lasse Hallström, Joe Johnston
Oyuncular: Mackenzie Foy, Keira Knightley, Matthew MacFadyen
Tür: Fantastik, Aile
Ülke: ABD

E.T.A. Hoffmann’ın klasik masalından esinlenen filmin yönetmen koltuğunda Lasse Hallström ve Joe Johnston oturuyor. İzleyiciyi fantastik ve macera dolu bir yolculuğa çıkaran ‘Fındıkkıran ve Dört Diyar filminin başrolünü ‘Interstellar’ filminden hatırladığımız Mackenzie Foy üstleniyor.

Foy’a usta oyuncu Morgan Freeman, Oscar adayı Keira Knightley, Oscar ödüllü Helen Mirren, Matthew Macfadyen, Miranda Hart, Ellie Bamber ve Jack Whitehall eşlik ediyor. Yapımda Knightley, Şekerleme Perisi rolünü canlandırırken Misty Copeland ise özel bir performans sergiliyor.

Filmin konusu ise şöyle: Genç Clara’nın, vaftiz babası bir kutuda çok özel bir hazineyi saklamaktadır. Bu kutuda Clara’nın, hayata veda etmiş olan annesinin paha biçilemez altın tarağı vardır. Ancak bu kutunun anahtarı, paralel dünyada kaybolmuştur. Clara bu paralel dünyada bir fare çetesiyle, Çiçekler Ülkesi, Tatlılar Ülkesi, Kar Taneleri Ülkesi olmak üzere 3 boyuta hükmeden hükümdarlarla ve yolculuğunda ona eşlik edecek olan Phillip isimli bir askerle tanışır. Clara ve Phillip, despot Zencefil Anne’nin yönetimindeki 4. boyutta da anahtarı aramak ve dengesi bozulmuş olan paralel evrene denge getirebilmek için uğraşacaktır.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Mucize Aynalar

İki Gözüm Ahmet – Sürgün

Maymun Adam

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir