Fransız yönetmen Cedric Jimenez, Ingrid Betancourt’un hikayesini beyaz perdeye taşıyor
Fransız yönetmen Cedric Jimenez, Ingrid Betancourt‘un hikayesini beyaz perdeye taşıyor. En son “The Stronghold” filmini yöneten Cedric Jimenez, yeni filmi için hazırlıklara başladı. Jimenez, Kolombiya’da 2002’de eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) tarafından kaçırılan eski devlet başkanı adayı Ingrid Betancourt’un hikayesini beyaz perdeye uyarlayacak. Jimenez’in Olivier Demangel ile bilikte senaryosunu kaleme aldığı filmin ismi “Verde” olacak.
Betancourt ve kampanya menajeri Clara Rojas, 2002 yılında kaçırılmış, 7 yıl boyunca bir ormanda rehin tutulmuşlardı. İkilinin yıllarca süren esaret öyküsü beyaz perdede izleyicilerle buluşacak.
Jimenez konuyla ilgili, “Verde uzun süredir aklımda olan bir projeydi. Yaşanan olayla ilgili çok şey okudum ve izledim. Verde, bir kaçırılma ve mücadele öyküsü olacak. Filmde Ingrid ve Clara’nın derin içsel yolculuğuna ve esaret altındayken kendilerini keşfetmelerine tanık olacağız” dedi.
Kaynak: Variety