Gregg Araki’nin kült filmi ‘Nowhere’ 4K restorasyona kavuşuyor!

Gregg Araki’nin kült filmi ‘Nowhere’ 4K restorasyona kavuşuyor! Strand Releasing, Gregg Araki’nin 1997 yapımı kült filmi ‘Nowhere’i restore ederek başrol oyuncuları James Duval, Christina Applegate, Debi Mazar ve Mena Suvari’yi 4K’ya taşıyor. Bu, Araki’nin 1990 yapımı Teen Apocalypse üçlemesinin restorasyonuna yapılan son ekleme olacak. Strand’in yanı sıra Bureau Sales ve Fransız yapımcılar Why Not da projeye destek oluyor.

Araki, “Bu filmlerin yeni nesil izleyicilerle buluşmasından ve dünyanın dört bir yanındaki sinema ve salonlarda gösterilmesinden çok memnunum” dedi. ‘Nowhere ‘in orijinal gösteriminde MPAA derecelendirmesi nedeniyle çıkarılan bazı sahneler bu yeni yönetmen kurgusunda restore edilecek.

‘Nowhere’, gençlik dramına kara komedi tarzında bir yaklaşım. Araki, onlarca yıllık gençlik televizyonu ve film mecazlarını bir araya getiriyor ve bunları Los Angeles’lı üniversite öğrencilerinin hayatlarına dair 24 saatlik bu yoğun kesitte topluyor. Paper Magazine o dönemde “Seksi, saykodelik, çılgınca komik, sansasyonel bir müziğe sahip… meme ucu halkaları olan ‘Clueless’ gibi” diye yazmıştı.

Üçleme, Strand’in gözetiminde restore edilen 1995 ve 1993 yapımı ‘The Doom Generation’ ve ‘Totally F***ed Up’ filmlerini de içeriyor. ‘Doom’ restorasyonunun prömiyeri, geçtiğimiz günlerde Sundance Film Festivali’nde yapıldı. Strand yeni ‘Nowhere’i Araki’nin diğer iki filmiyle birlikte bu sonbaharda Los Angeles’taki Akademi Müzesi’nde gösterime sunacak.

Strand Releasing’in eş başkanı Marcus Hu, “Gregg’in filmlerini çarpıcı transferlerle ilk tasarlandıkları versiyonlarına geri döndürmekten heyecan duyuyoruz” dedi.

Kaynak: Variety

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

M. Night Shyamalan imzalı “Tuzak” filminin ilk posteri yayınlandı!

Nehir Tuna’nın Altın Lale ödüllü filmi “YURT”, 17 Mayıs’ta sinemalarda!

Mike Flanagan, The Exorcist: Deceiver filmini yönetebilir!

James Gunn imzalı Superman filminden ilk görsel!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir