Guardians of the Galaxy Oyuncularından Yönetmene Destek Mesajı

Guardians of the Galaxy serisinin oyuncuları, yönetmen James Gunn‘ın kovulmasına ilişkin açıklama yayınladı.

Dünyaca ünlü Guardians of the Galaxy serisinin ilk iki filmini yazıp yöneten James Gunn, 2009-2012 yılları arasında attığı, pedofili ve tecavüz hakkında ofansif şakalar barındıran tweetleri yüzünden serinin 2020’de gelecek 3. filminden kovulmuştu.
Mike Cernovich ve Jack Posobiec gibi Trump hükümetine çok yakın olan kişiler, sosyal medya üzerinden sık sık Trump’ı eleştiren James Gunn hakkında Twitter üzerinden yorumlar yapmışlardı. Disney de bunun karşısında yönetmenle yollarını ayırdı. Sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Gunn, attığı tweetler yüzünden pişman olduğunu belirtmiş ve herkesten özür dilemişti.

Serinin baş kahramanları imzalarını atarak yayınladıkları basın bildirisinde Gunn’ın yeniden işe alınması talebinde bulundu. Bildiride Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Bradley Cooper, Sean Gunn, Vin Diesel, Pom Klementieff ve Michael Rooker‘ın imzası bulunuyor.

James Gunn

Ünlü oyuncuların sosyal medyadan yayınladıkları bildiri ise şu şekilde; “James Gunn’ı tamamen destekliyoruz. Hepimiz geçen hafta aniden işten çıkarılması hepimiz için bir şok oldu ve düşünmek, dua etmek, dinlemek ve tartışmak için on gün bekledik. Bu süre zarfında James’in ‘Galaksinin Koruyucuları 3’ü yönettiğini görmek isteyen hayranlar ve medya mensuplarının desteğiyle güç bulduk. Aynı zamanda onu çevreleyen karamsar komplo teorilerine kolayca inanlanlar sebebiyle de şevkimiz kırıldı. ‘Galaksinin Koruyucuları’ filmlerinde olmak bizim için büyük bir onur. Bu anı, James’e olan sevgimizi, desteğimizi ve şükranlarımızı ifade etmeden geçemeyiz. Burada onun şakalarını savunmak için değil, uzun yıllar beraber geçirdiğimiz deneyimlerimizi paylaşmak için varız. Kovulmasının ardından gösterdiği olgunluk sette her gün olduğu adamla tutarlı ve özrünün, şimdi ve yıllar önce bu sözleri ilk kez söylediğinde, hepimizin bildiği, güvendiği ve sevdiği yürekten geldiğine inanıyoruz. Hepimiz ona kurtuluşu bulan uyumsuz bir ekip kurmasında yardım ettik ve bu hayatlarımızı değiştirdi. Kefaret konusunun hiç bir zaman bundan daha alakalı olmadığına inanıyoruz.
Her birimiz, gelecekte arkadaşımız James ile tekrar çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Onun hikayesi bitmedi, hem de kesinlikle. Kamuoyu mahkemesinde çok az adalet var. James muhtemelen yargılanacak son iyi kişi değil. Bu ülkede büyüyen politik ayrılık göz önüne alındığında, bunun gibi olayların devam edeceğini söylemek gerçekçi olacaktır. Yine de politik yelpazenin üstüne çıkabilen Amerikalıların karakter suikastlarını ve mafya zihniyetini güçlendirmeyi durduracağını umuyoruz.
Yaşananların, dijital taşlara yazılan sözlerimizin kullanımıyla ilgili olarak kendimize ve birbirimize olan muazzam sorumluluğumuz hakkında hepimize bir örnek olması umudundayız. Bir toplum olarak bu deneyimlerden öğrenebilir ve gelecekte ne ifade etmek istediğimize karar vermeden önce iki kez düşünebiliriz ve böylece öğrenmek, birbirimize zarar vermek yerine yardım etme ve iyileştirme yeteneğimizi öne çıkarabilir.”

Yüksek gişe hasılatı yapan serinin çekilecek son filminin akıbeti şu an için bilinmiyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir