Güçlü Kadınları Merkezine Alan 10 Harika Film

Güçlü kadınları merkezine alan 10 harika film. Kötü geçen bir günün sonunda, kendinizi güçsüz hissettiğinizde veya ilham almak istediğiniz her an keyifle izleyebileceğiniz, kadının gücünü konu edinen filmleri sizler için derledik.

İşte hayata farklı bir pencereden bakmanızı sağlayacak o filmler…

1. The Devil Wears Prada (2006) IMDb: 6.9


New York’lu naif bir genç kız olan Andrea, üniversiteden mezun olduktan sonra iyi bir gazeteci olmayı hayal etmektedir. Moda dünyasının en güçlü kadını, Runway dergisinin baş editörü Miranda Priestly’nin asistanlığını yapmaya başlayan Andrea, mücadeleci yapısı sayesinde bu gösterişli dünyaya ayak uydurmayı başarsa da ihmal ettiği sevdikleri ondan uzaklaşacaktır.

2. Mamma Mia! (2008) IMDb: 6.4


Baba hasretiyle büyümüş ve evlenecek yaşa gelmiş genç bir kız olan Sophie, babasının kolunda yürüyeceği geleneksel bir düğünün hayallerini kurmaktadır. Çapkın bir kadın olan annesi Donna ise kızının üzülmesine dayanamaz ve nikahtan bir gün önce 20 yıl önce ziyaret ettiği Yunan adalarında görüştüğü üç adamı birden getirir. Babasının kimliğini keşfetmeyi ümit eden Sophie Sheridan’ın öyküsü, ünlü pop grubu ABBA’nın hit şarkıları eşliğinde anlatılıyor.

3. Gravity (2013) IMDb: 7.7


Amerikan uydusunun rutin kontrollerinden biri yapıldığı sırada meydana gelen bir kaza uzay mekiğinin parçalanmasına sebep olur. Felaket sonucu Dünya’ya dönme şansı oldukça azalan iki bilim insanı uzay boşluğunda büyük bir mücadele verecektir.

4. The Hunger Games (2012) IMDb: 7.2


12 eyaletten oluşan Panem adlı ülkede her sene eyaletlerden kura ile seçilen ikişer gencin katıldığı “Açlık Oyunları” düzenlenmektedir. Katniss, kurada ismi çıkan 16 yaşındaki kız kardeşinin yerine bu ölümcül yarışmaya katılmak için gönüllü olur. Eyaletlerden seçilen 24 yarışmacı tüm ülkenin gözleri önünde rakiplerini elemek ve hayatta kalmak için mücadele verecektir.

5. Salt (2010) IMDb: 6.4


CIA’de görevli Evelyn Salt, patronu Ted Winter da dahil olmak üzere herkes tarafından saygı duyulan bir ajandır. Bir Rus ajanı, Rusya Başbakanı’nın ABD’de katılacağı cenaze töreni sırasında Evelyn Salt tarafından suikaste uğrayacağını iddia eder. Kendini temize çıkarmak için gizli görev terübesini kullanan Salt’ın ortadan kaybolması onunla ilgili şüpheleri artıracaktır.

6. Black Swan (2010) IMDb: 8.0


Gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlanan ve Natalie Portman’a ilk Oscar’ını kazandıran psikolojik gerilim filmi, hayatını tamamen dansa adamış hırslı ve çalışkan bir balerin olan Nina’nın hayatı konu ediniyor. Eskiden kendisi gibi balerin olan annesi Erica’yla birlikte yaşayan Nina, sergileyecekleri yeni gösteri olan Kuğu Gölü Balesi’nde baş balerinin yerine geçmeyi başarır, ancak bir rakibi daha vardır…

7. Mona Lisa Smile (2003) IMDb: 6.5


Yıl 1953… Katherine Ann Watson, prestijli bir okul olan Wellesley Kız Koleji’nde sanat tarihi öğretmeni olarak işe başlamıştır. Dönemin şartları ve hatta öğrencileri için bile fazlasıyla modern ve idealist bir kadın olan Katherine, her biri evlenmekten başka bir şey düşünmeyen öğrencilerinin potansiyellerini kullanamadıklarını düşünmektedir. Zamanla Katherine ve öğrencileri arasında duygusal bir bağ oluşur ancak genç kadın, çocukların kalıplarını kırmak için daha çok mücadele etmek zorundadır.

8. The Iron Lady (2011) IMDb: 6.4


Meryl Streep’e En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını kazandıran film, 80’li yıllara damgasını vurmuş, Demir Leydi lakaplı İngiliz Başbakanı Margaret Thatcher’ın hayat hikayesini anlatıyor.

9. Million Dollar Baby (2004) IMDb: 8.4


Frankie Dunn, ringlerde geçirdiği yıllar boyunca büyük sporcular yetiştirmiş ve boks camiasına gerçek şampiyonlar kazandırmıştır. Öğrencilerine öğrettiği en önemli şey ise, her şeyin ötesinde kendilerini korumaları gerektiğidir. Ancak kızından aldığı acı bir darbenin ardından, yanına kimseyi yaklaştırmamıştır. Diğer yandan 31 yaşında bir garson olan Maggie, şansını boksta denemeye karar verir ve Frankie’nin salonundan içeri adımını atar…

10. Frida (2002) IMDb: 7.4


Meksika’nın en ünlü sanatçısı Diego Rivera ile evlendiğinde sadece yirmi yaşında olan Frida Kahlo’nun olağanüstü başarılarına odaklanan film sanatçının gerçek hayat hikayesini anlatıyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir