Guillermo del Toro, ‘Pinocchio’ Filmini Yönetecek!

Guillermo del Toro, ‘Pinocchio’ filmini yönetecek!  “The Shape of Water,” ile Oscar heykelciğini kucaklayan Del Toro, Netflix’le anlaştı. Klasik çocuk hikayelerinden olan “Pinocchio,”nun yönetmen koltuğunda oturacak Del Toro, filmin yapımcılığını ve senaristliğini de üstlenecek.

Film, faşizmin hüküm sürdüğü Benito Mussolini’nin liderliğindeki 1930 İtalya’sında geçecek. Filmin çekimleri, önümüzdeki aylarda başlayacak. Del Toro, daha önce İspanya’daki Franco döneminde geçen “The Devil’s Backbone” ve  “Pan’s Labyrinth” filmlerini de yönetmişti.

Del Toro yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Hiçbir karakter beni Pinocchio kadar etkilemedi. Hikayemiz, babasını kaybetmiş olan Pinocchio’nun iç dünyasına bir yolculuk olacak. Filmi, çocukluluğumdan kalan hatıralar doğrultusunda yapmak istiyorum.”

Guillermo del Toro, ‘Pinocchio’ Filmini Yönetecek!

Del Toro, Netflix’le daha önce Emmy ödüllü tv dizisi “Trollhunters,”da çalışmıştı. Del Toro, önümüzdeki dönem seyici karşısına çıkacak Netflix’in korku derleme serisi “Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight” üzerinde çalışıyor.

Pinocchio projesi Netflix’in çocuklarla ilgili içeriğe ağırlık verme kararı sonrasında hayat geçirildi. Disney’in kendi platformunu tanıtmaya başlaması üzerine Netflix çocuk içeriklerine de ağırlık vermeye başladı.“Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events,” dizisini yayınlayan Netflix yakın dönemde “She-Ra and the Princesses of Power” ve“Gabby’s Dollhouse” dizilerini de yayınlayacak.

‘Pinocchio’ filminde Patrick McHale (“Over The Garden Wall”) yardımcı senarist olarak yer alırken Mark Gustafson (“Fantastic Mr. Fox”)  da yardımcı yönetmen olarak yer alacak.

 

 

 

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç’in resmi posteri yayınlandı!

“Furiosa: Bir Mad Max Destanı”nın yeni posteri yayınlandı!

21 filmi Oscar alan ünlü yapım şirketi Participant Media faaliyetlerini durduruyor!

43. İstanbul Film Festivali başladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir