‘Hayaletler’e Kazablanka’dan 2 Ödül!

Azra Deniz Okyay’ın yazıp yönettiği “Hayaletler”, dün sona eren Kazablanka Bağımsız Filmler Festivali’nden En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleriyle döndü. Geçtiğimiz hafta Çevrimiçi Film Eleştirmenleri Birliği (OFCS) tarafından ABD’de Henüz Gösterime Girmeyen En İyi 10 Film arasında gösterilen film, birliğin OFCS Ödülleri kapsamında belirlediği listede Christian Petzold, François Ozon, Gianfranco Rosi, Michel Franco, Sarah Gavron gibi yönetmenlerin son filmleriyle birlikte yer aldı.

Tüm ülkede elektriklerin kesildiği bir günde geçen ve dört farklı karakterin birbirine kesişen hikâyelerini anlatan “Hayaletler”in başrollerini Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar ve Emrah Özdemir paylaşıyor.

Türkiye’nin tamamında saatlerce süren elektrik kesintisinin olduğu tek bir günde geçen ve o gün İstanbul’un Sucular mahallesinde yaşananları dört farklı karakterin birbirine geçen hikâyeleri üzerinden anlatan filmin görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer, kurgusunu Ayris Alptekin ve sanat yönetmenliğini Erdinç Aktürk’ün üstlendiği filmin çok konuşulan müziklerini de bağımsız müzisyen Ekin Fil yaptı.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir