Her Şeyi Unutmanıza Yardımcı Olacak 14 Film

Her Şeyi Unutmanıza Yardımcı Olacak 14 Film. Evdeyseniz ve tüm dertlerden uzaklaşıp rahatlamak istiyorsanız, yardımınıza koşacak 14 filmi sizler için derledik…

1. It’s Complicated (2009) IMDb: 6.5


Başarılı bir işletmeci olan Jane’in üç yetişkin çocuğu ve eski kocası Jake’le dostça bir ilişkisi vardır. Jane ve Jake oğullarının üniversite mezuniyeti için şehir dışında tekrar bir araya geldiğinde ise işler karmaşıklaşmaya başlar ve birlikte yedikleri masum bir yemek onları yeni bir ilişkiye sürükler. Ancak Jake başka bir kadınla evlidir ve Jane’in ise adı koymadığı bir ilişkisi vardır. Jane ve Jake kendi hayatlarına devam mı edecekler yoksa birbirlerine ikinci bir şans mı verecekler?

2. We’re the Millers (2013) IMDb: 7.0


David Burke, kendi bölgesinde dikkat çekmeden çalışmayı tercih eden ve bu sayede şimdiye kadar işleri hep yolunda giden yerel bir uyuşturucu satıcısıdır. Ancak bir gasp sonucu elindeki tüm parayı ve zulasını kaptıran David tedarikçisi Brad’e borçlanır. Brad ise bu krizi fırsata çevirerek David’e bir şans verir ve Meksika sınırından yüklü miktarda uyuşturucu geçirmesini ister. David sınırı dikkat çekmeden geçebilmek için bir plan yapar ve uygulayabilmek için komşularından yardım ister. Plana göre David kılık değiştirerek bir aile babası olacaktır, anne rolünde bir striptiz dansçısı olan Rose, çocukları ise henüz bakir bir genç olan Kenny ve kaçak genç kız Casey olacaktır. Hepsi birbirinden farklı karakterdeki bu aile üyelerini Güney sınırına doğru çıktıkları yolculukta çılgın maceralar bekler.

3. Florence Foster Jenkins (2016) IMDb: 6.8


Meryl Streep’in başrolünde olduğu film, 1868-1944 yılları arasında yaşamış Florence Foster Jenkins’in gerçek hikayesi anlatmakta. Çok zengin bir kadın olan Florence Foster Jenkins, müziğe tutkuyla bağlı bir müzik salonu sahibidir. Babasından kalan mirasın da verdiği güvenle opera şarkıcısı olmaya kalkışır. Ancak Jenkins’in korkunç bir sesi vardır ve nota bilgisi yoktur. Yine de eşi St. Clair Bayfield ve piyanist Cosmé McMoon ona ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaktır.

4. The Holiday (2006) IMDb: 6.9


Bir reklamcılık firmasının sahibi olan Amanda Woods, Güney Kaliforniya’da yaşamaktadır. Iris Simpkins ise Londra’nın kırsal bir kesiminde yaşayan bir köşe yazarıdır.  Iris, aşık olduğu meslektaşı Jasper’ın başka biriyle evlenmek üzere olduğunu öğrenir, Amanda ise kendine ihanet eden sevgilisini unutmaya çalışmaktadır. Birbirinden 6.000 km uzakta ancak duygusal açıdan aynı konumda olan bu iki kadının yolları süreli olarak ev takas edilen bir internet sitesi aracılığıyla kesişir. Birbirlerinin evine taşınan bu iki kadının hayatında beklenmedik gelişmeler olacaktır.

5. Love Actually (2003) IMDb: 7.6


Noel yaklaşırken Londra’da yaşanan on farklı aşk hikâyesini anlatan film, ister bir yönetim kurulu başkanı olun ya da kitleleri peşinden sürükleyen bir Rockstar, kim olursanız olun aşktan kaçamazsınız mesajı veren harika bir yapım.

6. Yes Man (2008) IMDb: 6.8


Carl Allen, “Her şeye evet de!” fikrine dayanan kişisel gelişim programına katılmadan önce, geleceğiyle ilgili hayaller kuramadığı bir duraklama dönemindedir. Programdan sonra “Evet!” demenin büyülü gücünü keşfeden Carl, yeni aldığı terfiyle beraber bir de kız arkadaş edinir. Zaman içinde “daha iyi”nin de kötü bir düşman olabileceğini ve bazen tüm fırsatları kullanmaması gerektiğini anlayacaktır.

7. What Happens in Vegas (2008) IMDb: 6.1


Çılgın partilerden başını kaldıramayan karizmatik Jack ve ticaretle uğraşan çekici bir kadın olan Joy’un yolları Las Vegas’ta kesişir. Bu iki New Yoklu tatilci hafta sonu için gittikleri Vegas’tan bir evlilik sözleşmesine imza atmış olarak geri dönerler. Üç milyon dolar kazanan Jack ve Joy altı aylık koşullu evliliklerini birbirlerini öldürmeden sürdürebilecek midir?

8. Friends with Benefits (2011) IMDb: 6.5


Aşktan ve ciddi ilişkilerden canı yanmış olan Dylan ve Jamie, tanıştıktan sonra bağlanmanın olmadığı sadece eğlencenin ağır bastığı bir ‘arkadaşlık’ kurarlar. Kısa sürede yakınlaşan ikili, arkadaşlıklarını fiziksel düzleme taşımaya karar verir ancak aralarında bir aşkın doğmasına engel olmaları gerekmektedir. Kısa süre sonra ikisini birbirinden ayırmanın hiç de kolay olmadığını farkedeceklerdir.

9. Crazy, Stupid, Love (2011) IMDb: 7.4


Kırklı yaşlarında, tutucu bir adam olan Cal’ın rüya gibi hayatı vardır. İyi bir işe, güzel bir eve, harika çocuklara sahiptir ve lise aşkıyla evlidir. Fakat eşi Emily’nin kendisini aldattığını ve boşanmak istediğini öğrendiğinde “mükemmel” hayatı hızla tepetaklak olur. Artık yalnız bir adam olan Cal, çapkınlıkta ve flörtleşmekte hiç iyi değildir. Bir barda tanıştığı genç adam Jacob, Cal’a bekar bir hayat sürdürmenin püf noktalarını öğretecektir.

10. He’s Just Not That into You (2009) IMDb: 6.4


20’li 30’lu yaşlarında Baltimore’lu bir grup insanı merkezine alan filmde, Söz konusu insanlar ilişki havuzunun sığ kısmından evlilik hayatının derin ve bulanık sularına doğru ilerlerken bir yandan karşı cinsin işaretlerini okumaya bir yandan da “istisna yoktur” kuralına istisna oluşturmaya çalışıyorlar.

11. New in Town (2009) IMDb: 5.6


Miami’de yaşayan Lucy Hill, işine tutkuyla bağlı başarılı bir iş kadınıdır. Evlenmeye niyeti olmayan erkek arkadaşı Seth’i terk eden Lucy, dokuz aylık geçici bir görev için Minnesota’daki bir üretim tesisine gönderilir. Kasaba hayatına ayak uydurmakta zorluk çeken ve başına sürekli olarak talihsiz olaylar gelen Lucy, en sonunda hayatın anlamını keşfedecek ve rüyalarının adamıyla tanışma fırsatı bulacaktır.

12. Good Luck Chuck (2007) IMDb: 5.6


Henüz 10 yaşındayken bir kızı öpmediği için lanetlenen Charlie Kagan’ın bütün yaşamı alt üst olur. Onunla beraber olan her kadın bir süre sonra çekip gitmektedir. Üstelik Charlie ile beraber olan her kadın bir süre sonra hayatının aşkını bulmaktadır. Charlie bu tuhaf lanetten kurtulmaya karar verir…

13. Knight and Day (2010) IMDb: 6.3


Yalnız ve oldukça sıradan bir yaşam süren June, kız kardeşinin evliliği için hazırlık yaptığı sırada tesadüf eseri gizli bir ajan olan Milner ile karşılaşır. June, Milner’la tanışmalarının ardından bir dizi maceranın içine düşer. Ne yaparsa yapsın, tesadüfler onları hep bir araya getirecektir.

14. Eat Pray Love (2010) IMDb: 5.8


İyi bir eş, güzel bir ev ve başarılı bir kariyere sahip olan Liz Gilbert, bir çok insan gibi kendini mutsuz, depresif ve boşlukta hissetmektedir. Eşinden boşanarak her şeyi geride bırakmaya karar veren Liz, kendi benliğini ve hayattan ne beklediğini bulmak üzere bir dünya turuna çıkar. Yolculuğu sırasında, İtalya’da yemek yer, Hindistan’da ibadet eder ve sonunda gerçek aşkı Bali’de bulunca, ilk kez yaşadığını hisseder.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir