Hollywood’da Yazarlar Birliği grevi sona erdi!

Hollywood’da Yazarlar Birliği grevi sona erdi! Amerika Birleşik Devletleri’nde 148 gündür devam eden grev, Yazarlar Birliği ile Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) arasında pazar günü yapılan anlaşma sonrasında sona erdi. 

Yazarlar Birliği ile Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) arasında yapılan anlaşmaya göre;  stüdyo ve yapımcılar, senaryo veya herhangi bir metin üretimi için yapay zekayı kullanamayacak.

Grevi sonlandıran anlaşma koşulları dahilinde;

1.Yapay zekayla üretilmiş herhangi bir kaynak materyal veya özgün bir materyale yapay zekayla yapılmış revizyon, yapımcılar tarafından kullanılamayacak. 

2.Bir dizi veya film için çalışan yazar, yapımcı veya stüdyonun onayıyla ve şirket politikalarına uyan bir şekilde yapay zekadan faydalanabilecek fakat yapımcı yazarın kendisinden yapay zeka kullanımını talep edemeyecek.

3.Yapımcı firmaların, yazara teslim edilen materyallerde herhangi bir yapay zeka kullanımı olup olmadığını yazara bildirmek zorunda olacak.

4.Yazarlar Birliği, bir yazarın ürettiği metnin yapay zekanın eğitilmesi için kullanıldığına dair iddiada bulunma hakkı olacak.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir