İstanbul, Venedik Bienali’nin “Venice VR Expanded 2020” Seçkisine Ev Sahipliği Yapacak!

İstanbul, Venedik Bienali’nin “Venice VR Expanded 2020” seçkisine ev sahipliği yapacak! Koç Üniversitesi KARMA Gerçeklik Laboratuvarı ve Soho House İstanbul, 2-12 Eylül tarihleri ​​arasında Venedik Bienali’nin “Venice VR Expanded 2020” seçkisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Uluslararası etkinliğin İstanbul uydu etkinliğini KARMA Lab ve Soho House İstanbul, Raptor Dance Studios, Muse VR, X Topia Hub21 ve Virgile Film işbirliği ile organize ediyor.

La Biennale di Venezia (Venedik Bienali) 125 yıllık tarihinde ilk kez programını çevrimiçi yayınlayacak ve dünya çapındaki seçkin mekanlarda izleyicilerle buluşacak. Böylece küresel salgın günlerinde fiziksel olarak bir araya gelme zorluklarına yaratıcılıkla uyum sağlayacak. Portland, Amsterdam, Barselona, ​​Berlin, Kopenhag, Cenevre, Hangzhou, Modena, Montreal, Moskova, Paris, Taipei ve Venedik’le birlikte İstanbul da bu yaratıcı ağın bir parçası olacak.

“Venice VR Expanded” nedir?

Venice VR Expanded 2020, Venedik Uluslararası Film Festivali çerçevesindeki resmi yaratıcı VR yarışmasıdır. Bir sanat formu olarak sanal gerçeklik (VR), merakı teşvik eder ve farklı deneyimlerin paylaşılmasına yardımcı olur. Sanal gerçeklik teknolojileri, hikaye anlatımının da yeni olanaklarını keşfetmemizi sağlar. Sinema zamanı manipüle ederken, sanal gerçeklik de mekanı/uzamı manipüle ederek; deneyimleyen izleyicilere görsel ve işitsel manzaralar aracılığıyla gerçekçi veya sanatsal 360 derecelik bir deneyim sunar.

Venice VR Expanded 2020, izleyicileri 24 ülkeden 44’ün üzerinde sanatçının Sanal Gerçeklik projelerinin dünya prömiyerleriyle buluşturuyor. Tüm eserler sanal gerçeklik teknolojilerinin en yaratıcı uygulamaları arasından seçilmiş ve Venedik Film Festivali’nde yarışıyor. Animasyon film yapımcılarından bağımsız yönetmenlere, sanatçı ve oyun tasarımcılarından hikaye anlatıcılarına, yaratıcılığın farklı alanlarından uzmanlar sanal gerçeklik yapımlarında buluşuyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir