“Killers of the Flower Moon” hakkında bilmeniz gerekenler!

Gerçek bir hikâyeye dayanan ve Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) ile Mollie Kyle’ın (Lily Gladstone) imkânsız romantizmi çerçevesinde anlatılan film, gerçek aşkın tarifsiz ihanetle kesiştiği destansı bir “western” suç destanı. Robert De Niro ve Jesse Plemons’ın da rol aldığı filmin yönetmenliğini, Scorsese üstleniyor.

20 Ekim Cuma gününden itibaren sadece sinemalarda, ardından tüm dünyada Apple TV+’ta yayınlanacak filmi izlemeden önce bilmeniz gerekenleri listeledik. 

  • Yazar ve araştırmacı gazeteci kimliğiyle büyük beğeni toplayan New Yorker kadrosundan David  Grann’in 2017 tarihli başyapıtı “Dolunayın Katilleri: Osage Cinayetleri ve FBI’ın Doğuşu” bir ulusun hem geçmişine hem de geleceğine hitap eden nadir bir eser. Ağırlıklı olarak 1920’lerde Vahşi Batı’nın alacakaranlığında geçen kitap, toprak gaspının ve kendine özgü sorunları olan bir adalet mekanizmasının doğuşunun öyküsü. 

  • Leonardo DiCaprio, David Grann’ın taslak çalışmasının film haklarını yayımlanmadan önce 2016 yılında aldı ve Martin Scorsese’ye götürdü.
  • Film, DiCaprio ve Scorsese’nin Gangs of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island, The Wolf of Wall Street’ten sonra altıncı kez bir araya geldikleri yapım. 

  • Scorsese ve Eric Roth’un “Dolunay Katilleri” uyarlaması başlangıçta Osage cinayet davasını çözen FBI ajanı Thomas Bruce White Sr. Üzerineydi, ancak Osage ulusuna daha fazla odaklanmak istediklerini fark ettiklerinde yönlerini değiştirdiler.
  • Bu filmde, DeNiro ve DiCaprio, DeNiro’nun “This Boy’s Life” filminde DiCaprio’nun seçilmesine yardım ettikten 30 yıl sonra yeniden bir araya geliyor.
  • Bu, DeNiro ve Scorsese için Mean Streets, Taxi Driver, New York New York, Raging Bull, The King of Comedy, Goodfellas, Cape Fear, Casino, The Audition, The Irishman’den sonra 10. iş birliği.

  • Karakterini tam anlamıyla anlayıp canlandırabilmek için DiCaprio, Osage topluluğu üyeleri ve Ernest Burkart’ın akrabalarıyla buluştu.
  • Filmdeki tüm Osage rolleri yerli Amerikalılar tarafından canlandırıldı ve Osage karakterleri mümkün olduğunca Osage oyuncular tarafından oynandı. Filmdeki 44’ten fazla rol Osage oyuncuları tarafından canlandırıldı ve yüzlerce Osage figüran olarak çalıştı.

  • “Dolunay Katilleri”, Osage yazar Charles H Red Corn’un “A Pipe for February” adlı romanının açılış bölümüne dayanan, Osage topluluğunun büyük değişim yaşadığı bir zaman diliminde gerçekleştirilen kutsal bir ritüelle başlıyor. 
  • Prodüksiyonun başlamasından dört gün önce, oyuncular ve ekip, Osage ulusunun üyeleri ile arazinin kutsanması için dua etmek ve çekimin başlangıcını işaretlemek adına bir tepede toplandılar.

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir