KİTABI DAHA İYİ (Mİ?)

Kitabı daha iyiydi diyebilmek ya da bu klişeyi bozabiliyor mu bir görmek için bu yıl sinema ve televizyonda izlenebilecek kitap uyarlamalarına bir göz atıyoruz…

 

[foogallery id=”4384″]

 

The Sinner
Jessica Biel’in baş rolünde oynadığı ve hatta yapımcılığını da üstlendiği Sinner televizyonda izleyebileceğimiz kitap uyarlamalarından. İlk sezonu henüz yayınlanmaya başlanan dizinin Meta Score’u hiç fena değil! Kitap ise Petra Hammesfahr’a ait…

 

Midnight Texas
Bu yeni NBC dizisi Charlaine Harris’in üçlemesiyle aynı isimli kitaplarından uyarlama. Lone Star State isimli bir kasabada yaşayan vampir, cadı ve medyumlar birlikte hareket ederek kendilerini dışarıdan gelecek tehlikelere karşı korumak zorundadır: Morosiklet çeteleri, polisler ve bazen de kendilerinden aralarından birilerine karşı.

 

The Dark Tower
Yılın en merakla beklenen uyarlamalarından biri kuşkusuz Stephen King’in The Dark Tower’ıydı. Idris Elba ve Matthe McConaughey’nin başrollerinde oynadıkları film kitabın çoğu hayranını hayal kırıklığına uğrattı ne yazık ki ama diğer başrol oyuncusu küçük Tom Taylor’ı izleyenler yeni bir yıldız doğduğu konusunda hemfikir!

 

The Glass Castle
Room’daki performansıyla Oscar’ı kazanan Brie Larson, Naomi Watts ve Woody Harrelson’ın başrollerinde oynadıkları film Jeannette Walls’un otobiyografik romanından uyarlandı. Oldukça duygusal olan yapımın ülkemizde vizyona giriş tarihi henüz netleşmedi.

 

It, O
Bu yılın herhalde en merakla beklenen filmlerinden biri olan It yine bir Stephen King uyarlaması ve sinemada şansını ilk kez denemiyor. 1990 yapımı orijinal film pek çoklarımızın uykularını kaçırmışken palyaço Pennywise’ın geri dönmesini istediğimizi sorgulamaktayız biz  de. Filme Stranger Things ile yıldızı parlayan küçüklerin ve Alexander Skarsgard’ın erkek kardeşi olarak ve Hemlock Grove dizisiyle tanıdığımız Bill Skarsgard’un oynadıklarını da belirtelim.

 

 

The Mountain Between Us
Idris Elba’ya doyamadıysanız yakışıklı aktörü bu sene bir de  The Mountain Between Us’da izleyeceğinizi müjdeyelim. Charles Martin’in aynı isimli romanından uyarlanan filmde KAte Winslet’la birlikte, karlarla kaplı bir dağda mahsur kalan iki yabancıyı canlandıracaklar. Romantik bir felaket filmi olarak kategorilendirebiliriz…

 

Mindhunter
Netflix’in ekim ayında yayına başlayacak yeni dizisinde Looking’le tanıdığımız Jonathan Groff başrolde. FBI’ın Elit Suç Ünitesi’nde yaşananları konu alan dizi John Douglas’ın romanından uyarlanıyor. David Fincher’ın yapımcılığını üstlenmiş olması da beklenti çıtasını yükselten bir başka etken!

 

Thank You For Your Service
David Finkel’ın aynı isimli romanından uyarlanan film bir grup Amerikan askerinin Irak’tan dönüşlerinde yaşananları konu alıyor. Miles Teller ve Amy Schumer’ın başrollerinde oynadıkları Thank You For Your Service ABD’de ekim sonunda vizyona girecek.

 

 

Murder on the Orient Express, Doğu Ekspresinde Cinayet
Yıldızlarla dolu bir kadro. Klasik bir gerilim. Agatha Christie’nin romanından uyarlanan Şark Ekspresi’nde Cinayet’in castında kimler yok ki! Johnny Depp, Penelope Cruz, Judi Dench, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley! Yönetmen ise filmde oyuncu olarak da yer alan Kenneth Branagh. Peki katil kim?

 

Wonder
R.J. Palacio’nun romanından uyarlanan Wonder, başrole Julia Robert ve Owen Wilson’ı otrtuyor. Son yılların en revaçtaki çocuk aktörlerinden Jacob Tremblay’in (Room) canlandırdığı, yüzü nadir rastlanan bir hastalıktan dolayı deforme Auggie’nin ilk kez devlet okuluna gitmeye başlamasını ve burada yaşananları konu alan filmde göz yaşlarımız bol bol akacak gibi görünüyor.

 

The Disaster Artist
The Disaster Artist, bugüne kadar çekilmiş en kötü film olduğu düşünülen The Room’un çekim sürecini anlatıyor. Kült bir fenomen haline gelen The Room’un başrol oyuncusu Greg Sestero üzerinden anlatılan kitap Tom Bissell imzalı. Filmin yöneteni ve başrol oyuncusu ise James Franco.

 

KİTABINDAN GERÇEKTEN DAHA İYİ OLAN FİLMLER:
Gone Girl (2014)
Bridget Jones’ Diary (2001)
The Martian (2015)
The Fault in Our Stars (2014)
Wild (2014)  SinemaTV’de izleyebilirsiniz!
The Devil Wears Prada (2006)
The Notebook (2004)
Room (2015)
The Help (2011)
Adaptation (2002)

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Michael Mann İmzalı ‘Ferrari’den İlk Fragman!

Tanju Okan’ın hayatı film oluyor!

‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ filminden ilk fragman yayınlandı!

Julia Garner, Madonna biyografisinde rol alabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir