Kült Filmler Kuşağı, Kasım

TAXI

Bu ay SinemaTV 1001‘deki en sevdiğimiz kuşaklardan biri olan Kült Filmler Kuşağı‘nda Fransa’nın meşhur hızlı ve komik ikilisi taksı şoförü Daniel ve polis memuru Emilien’in maceralarının anlatıldığı Taxi serisi var.

 

TAXI, 6 Kasım Pazartesi 22:00

Marsilya’da pek becerikli bir pizza dağıtıcısı olan ve scooter kullanan Daniel sonunda taksi ehliyetini alır ve bütün hayalleri gerçek olur. Ne var ki bu rüyası daha ilk günden hız yüzünden kesilen bir cezayla kısa ömürlü olmak üzeredir. Ta ki Daniel, başarısız bir detektif olan Emilien’e Alman banka soyguncularını yakalamasında yardım ederek hayalindeki işi ve ehliyetini kurtarmaya çalışana kadar.

 

TAXI 2, 13 Kasım Pazartesi 22:00

Japonya büyükelçisi Marsilya’ya hem şehri gezmeye ve polisin yeni mafya karşıtı önlemlerinden haberdar olmaya gelir. Bu ziyareti sırasında Japonya için çalışan Yakuza tarafından kaçırılır. Büyükelçiyle birlikte kendi gibi polis olan kız arkadaşı Petra da kaçırılan genç memur Emilien, büyükelçiyi kurtararak departmanının onurunu korumaya kararlıdır ve bir kez daha hız tutkunu taksici Daniel’in yardımına ihtiyacı olacaktır.

 

TAXI 3, 20 Kasım Pazartesi 22:00

Kendilerini Santa Claus Gang olarak adlandıran bir grup hırsız Marsilya’da üst üste büyük soygunlar düzenlemektedir ve polis teşkilatı onlarla başa çıkmakta zorlanmaya başlamıştır. Bir yanda emniyet müdürü Gibert ve onunla röportaj yapmaya gelmiş Çinli bir gazeteci, bir yanda Emilien’in kendi gibi polis olan karısı Petra’nın hamile olduğunu açıklamış olması, diğer yanda ise taksi şoförü Daniel’in ortasında olduğu ilişki krizi derken kimse konuya yeterince konsantre olamamaktadır. Hırsızlar bu durumdan da faydalanır, artık bıçak kemiğe dayanmıştır ve iş yine Daniel ve hızlı taksisin eline kalır.

 

 

TAXI 4, 27 Kasım Pazartesi 22:00

Serinin dördüncü filminde şanssız, sakar ama sevimli polis detektifi Emilien’in Hannibal Lecter’dan bile daha tehlikeli Belçikalı bir katille başa çıkması gerekmektedir. Emilien’in kendisi gibi polis olan karısı da gizli bir görev için yurt dışındadır ve cool arkadaşı, hızlı taksi şoförü Daniel Morales hem kendi hem de Emilien’in çocuklarına bakmayı kabul eder. Fakat kısa bir süre sonra Belçikalı katil kaçar, ikili onu kovalarken bir banka soygununa karışırlar ve işler bir kez daha çığrından çıkar.

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Michael Mann İmzalı ‘Ferrari’den İlk Fragman!

Tanju Okan’ın hayatı film oluyor!

‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ filminden ilk fragman yayınlandı!

Julia Garner, Madonna biyografisinde rol alabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir