Leonardo DiCaprio: Yapay Zeka gerçek sanat olamaz!

Leonardo DiCaprio, bir röportajda “Yapay Zeka (AI)”nın “art” yani gerçek sanat olamayacağı görüşünü savundu. Ona göre “gerçek sanat”, insan deneyimi, duygu, bilinç ve “insanlığı” taşımalı — ve bu, makineyle olmaz.

Time Magazine’e röportaj veren DiCaprio, “Yapay zeka yüzünden yetenekli ve deneyimli insanların işlerini kaybedeceği konuşuluyor. Yapay Zeka genç bir film yapımcısının daha önce hiç görmediğimiz bir şey yapmasına imkan sağlayabilir. Ancak insan deneyimi olmadığı için gerçek bir sanat olamaz” dedi.

“Ben Yapay Zeka’nın insan deneyimi ve insalığı taşımadığı için gerçek sanat yaratamayacağını düşünüyorum. Örneğin müzikte ya da başka yaratıcı dallarda — ilk bakışta etkileyici olsa da, onun gözünde “kısa süreli parlaklık”tan öteye geçemiyor: “Yaptığın şey ne kadar parlak olursa olsun… sonra kayboluyor; hiçbir sabitliği yok, insanlık yok.”

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Bu Hafta Sinemada Ne Var? 🎬 14 Ağustos 2026 Vizyon Filmleri

Kristen Bell, Frozen 3 Setinden Kamera Arkası Görüntülerini Paylaştı

Steven Spielberg, New York’taki Museum of Modern Art’ın Film Benefit Gecesinde Onurlandırılacak

Andreas Dresen ve Doris Dörrie’nin Yeni Filmleri Zürih Film Festivali’nde Dünya Prömiyerini Yapacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir