Luis ve Uzaylı Dostları Eylül’de vizyonda!

BALANCE isimli animasyon filmleriyle 1989 yılında ‘En İyi Kısa Animasyon Filmi’ ödülünü kazanan ikiz kardeşler Christoph-Wolfgang Lauenstein tarafından yönetilen Luis ve Uzaylı Dostları 14 Eylül’de vizyona girecek.
 width=
Filmin konusu ise şöyle:

12 yaşındaki Luis’in hiç arkadaşı yoktur, bu nedenle genellikle yalnızdır. Uzay bilimleri çalışanı babası Arnold, oğluna pek fazla vakit ayıramamaktadır. Arnold, uzay hareketlerine kafayı takmıştır, hatta geceleri gökyüzünü incelemekten çoğu zaman teleskopuyla uyuya kalmaktadır. Okul müdürü, Luis’in okulunu ihmal ettiğini ve bu nedenl evde tutulması gerektiğini düşünmektedir. Bir gün, 3 aptal uzaylı Luis’in kapısının önüne düşer: Mog, Nag ve Wabo. Bu üçlü bir alışveriş kanalı olan NubbiDubbi’de kendilerini masaj yapan canlılar olarak görürler. Luis onları ilk gördüğünde çok heyecanlanır ve uzaylıları kimin davet ettiğini, tehlikeli olabileceklerini düşünse de onlarla arkadaş olur ve babası görmesin diye gizler. Okul müdürü Miss Diekendaker, Luis’i okula geri almak için uğraşırken, Luis ve uzaylı arkadaşları ana gemiyle irtibata geçerek bir plan yapmak zorunda kalırlar. Luis cezbedici gezegeninden ayrılarak yabancı arkadaşlarıyla bambaşka bir gezegeni keşfetmeye gider.

Yönetmen: Christoph and Wolfgang Lauenstein
Senaryo: Christoph and Wolfgang Lauenstein
Stüdyo: Ulysses Filmproduktion, Fabrique d’Images, A. Film
Yapımcı: Emely Christians, Christine Parisse, Jean-Marie Musique, Anders Mastrup
Tür: 3D Animasyon
Ülke: Almanya
 width=

Karakterler hakkında:

Luis: Luis 12 yaşında cana yakın fakat, çok yalnız bir çocuktur. Uzay bilimleri dalında profesör babasıyla birlikte yaşayan Luis,’in babasından tek beklentisi bütün gece yıldızları incelemesi yerine, ona birazcık fazla vakit ayırmasıdır. Yaşına rağmen bir çok sorumluluk alabilen Luis oldukça özgür bir çocuktur. Hatta uzaylı arkadaşlarıyla tanıştığında hiç korkmadan, bunun babasının dikkatini bile çekmeyeceğini düşünerek çılgın bir maceraya atılır.

Arnold Sunday: Arnold Sunday teleskopuyla geceler boyunca dünya dışı varlıkları inceleyen bir hayat sürer. Gün boyunca cam kenarı kanepesinde uyuklar. İlgisini tamamen işine vermesinden dolayı, oğlu Luis’e karşı sevgi gösterememekte ve onun ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Arnold’ın hedefi dünya dışında bir yaşamın daha olduğunu kanıtlamaktır. Oğlunu gerçekten çok seven Arnold, onu bilerek asla incitmez. Fakat, Luis evden gittiğinde bu Arnold’ın bazı şeylerin farkına varmasını sağlayacaktır.

3 Uzaylı: TV kanalında gördükleri masaj koltuğuna aşık olan 3 uzaylı uzay gemileriyle dünyaya gelmeye karar verirler. Eğlenceli ve sevimli olmalarının yanında biraz da farklıdırlar. Mog biraz tereddüt ederek; ellerini o masaj koltuğuna değdirebilmek için küçük bir uzay gemisini çalarak dünyaya uçmayı göze almıştır. Wabo, son derece boğazına düşkün birisi olduğu için yemek yiyebileceği her yerde büyük maceralara katılabilirdi. Nag bu işin illegal olduğunu bilse de emcburen işin içine dahil olur. Bu üçlü gerçekten daha önce hiç böyle bir şey yapmadılar, hatta akıllarından bile geçirmediler. Fakat, tüm iyi niyetlerine rağmen hiç bilmedikleri bir dünyada kötü şeyler yapabilirler.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç’in resmi posteri yayınlandı!

“Furiosa: Bir Mad Max Destanı”nın yeni posteri yayınlandı!

21 filmi Oscar alan ünlü yapım şirketi Participant Media faaliyetlerini durduruyor!

43. İstanbul Film Festivali başladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir