Macar yönetmen Béla Tarr’a Avrupa Film Akademisi’nden Onur Ödülü!

Macar yönetmen Béla Tarr‘a Avrupa Film Akademisi’nden Onur Ödülü! Efsane yönetmen Tarr, Avrupa Film Akademisi tarafından onur ödülü ile onurlandırılacak. Ödül, yönetmene 9 Aralık’ta takdim edilecek. 

Akademi bu ödülü daha önce Manoel de Oliveira, Michel Piccoli, Michael Caine, Andrzej Wajda ve Costa-Gavras‘a vermişti. Tarr, “Damnation” (1988), “Sátántangó” (1994), “Werckmeister Harmonies” (2000) ve “The Turin Horse” (2011) filmleriyle biliniyor. 

Béla Tarr, 1955’te Macaristan’ın Pécs kentinde doğar. Daha on altı yaşındayken 8 mm filmler çekmeye başlar. Önceleri felsefe okumaya karar verir, ama üniversitede felsefe okumasına izin verilmez. Çekmiş olduğu filmler yüzünden genç yaştan rejimle sorunlar yaşar. Macaristan’daki küçük bir bağımsız film stüdyosu olan Béla Balász Stüdyosu’nun yardımlarıyla ilk uzun metrajlı filmi Családi Tüzfészek / Aile Yuvası’nı (1979) tamamlar. Bir yıl sonra Mafilm’le birlikte çalışarak, Szabadgyalog / Yabancı adlı filmini çeker. Ardından da Panelkapcsolat / Prefabrike İnsanlar (1982) gelir.

 

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir