Mad Max: Fury Road Filmi Hakkında 15 Gerçek

2015 yılının tartışmasız en iyi filmlerinden biri olan Mad Max: Fury Road, izleyenlerin aklını başından alan sahnelerle dolu çığır açan bir aksiyon filmi. Dünya genelinde 224 milyon dolarlık gişe hasılatı elde eden filmi övmek üzere eleştirmenlerin dahi yeni kelimeler türetmeleri gerekmişti.

10 dalda Oscar’a aday gösterilen dev bütçeli film; En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Kurgu, En İyi Ses Kurgusu, En İyi Ses Miksajı, En İyi Yapım Tasarımı ve En İyi Makyaj kategorilerinde toplam 6 Oscar Ödülü’nün sahibi olmuştu.

Tom Hardy ve Charlize Theron’un başrollerinde yer aldığı bu post-apokaliptik aksiyon filminin nelere mal olduğunu ve perde arkasında yaşananları merak ediyorsanız okumaya devam edin…

İşte Mad Max: Fury Road filmi hakkında 15 gerçek:

 

1. Taklitler aslını yaşatır derler… Filmde Tom Hardy tarafından giyilen ceket, orijinal üçlemenin son iki filminde Mel Gibson tarafından giyilenin bir kopyası. Kostüm tasarımcısı Jenny Beavan’ın Hardy’nin ceketini tasarlarken büyük ilham aldığı Gibson ceketi tesadüfen bir depoda bulundu.
2. Hardy ve Theron arasında gerçek hayatta sebebini kimsenin bilmediği derin bir anlaşmazlık olduğunu biliyor muydunuz?
3. Filmde Avustralyalı müzisyen Sean Hape’nin taşıdığı alev püskürten gitar gerçek gaz takviyesiyle çalışıyor ve tam 132 kilo ağırlığında.
4. Filmin çekimleri, ‘Tanrı’nın öfkeyle yarattığı toprak’ olarak tanımlanan Namib Çölü’nde gerçekleştirilmişti. Atlas okyanusu boyunca uzanan dünyanın en eski kumullarına sahip Namib Çölü’nün 55 ila 80 milyon yıllık bir geçmişe sahip olduğu tahmin ediliyor.
5. Birçok engele takılması sebebiyle sürekli ertelenen filmin çekimleri nihayet başladıktan sonra 15 yıldır yağmur yağmayan Namib Çölü’nde sağanak yağışlar başladı ve post-apokaliptik set ortamında çiçekler açmaya başladı, setin bir kısmı ise sular altında kaldı. Bu şartlar altında devam edilemeyince, çekimler on sekiz ay daha gecikmişti.
6. Fury Road’ın ses tasarımcısı Mark Mangini filmin seslerini Herman Melville’nin klasik romanı Moby Dick’ten ilham alarak yaratmış. Kamyonun doğal sesinin altına bazı balina sesleri eklenmiş. Film sırasında kamyona çarpan cisimlerin çıkardığı sesler acı çeken bir balinanın sesini andırıyor.
7. Çekimler sırasında Charlize Theron, dijital ortamda yok edilmek üzere arka plan olarak kullanılan yeşil eldivenini koluna takmaya çalışırken dirseğiyle Hardy’ye çarparak burnunu kırmıştı.
8. Fury Road’un çekimlerinde; 150’yi aşkın oyuncu, dublör, dublör şoförü, çekim ekibi ve hatta ölümcül tehdit oluşturan çöl yılanlarını toplamak üzere görevlendirilmiş yılan avcılarından oluşan bir ekip dahil olmak üzere 1.700 kişilik bir ordu görev almıştı.
9. Charlize Theron film için kendi istediğiyle saçlarını kazıtmış ancak bir sonraki filmi olan ‘A Million Ways to Die in the West’te rol alması için peruk takmak zorunda kalmıştı.
10. Yönetmen George Miller, 3D versiyonuyla izlemek yerine Avustralya’dan Londra’ya uçtuğu bir seyahati sırasında görsel ritimlerine adapte olmak üzere filmi sesi kapalı bir şekilde uçakta izlemeyi tercih etmiş.
11. Charlize Theron’un kolu ve Namib Çölü görüntüleri dahil filmde gördüğümüz görsel efektlerin %80’ninden fazlası pratik efektler, dublörler ve makyaj hilelerinden oluşuyor.
12. Film, yarattığı feminist algı sebebiyle erkek hakları aktivistleri tarafından boykot edilmişti.
13. Filmin çekimleri sona erdiğinde Margeret Sixel’in elinde düzenlemek için 480 saatlik görüntü vardı. Sadece izlemesi bile 3 ayını almıştı. 88. Akademi Ödülleri’nde En İyi Kurgu kategorisinde aldığı Oscar Ödülü ile bu konudaki başarısını tescillemiş oldu.
14. Filmin senaristleri George Miller ve Brenden McCarthy senaryoyu tamamladıklarında ellerinde Mad Max: Fury Road dışında iki filmin daha senaryosunu oluşturmaya yetecek malzeme vardı. Theron’un karakteri Furiosa’ya odaklacak bir devam filminin yapılacağı bilinirken, Hardy, üç tane Mad Max fimi için daha imza attığını duyurdu.
15. Ancak sözleşmelerin imzalanmış olması Miller’ın Warner Bros.’a finansal sebeplerden dava açtığı gerçeğini değiştirmiyor. Bu sebeple gelecekteki herhangi bir Mad Max devam filminin çekimleri yasal sorunlar çözülene kadar ertelenecek gibi görünüyor. Neyse ki elimizde sorunlar çözülene kadar tekrar tekrar izlesek de bıkmayacağımız bir başyapıt olan Mad Max: Fury Road var…

Filmi hala izlemeyenler varsa, Mad Max: Fury Road 2 Şubat Cumartesi 21:30’da SinemaTV’de….

 

 

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir