Mark Cousins’ın 14 saatlik Belgeseli Kundura Sinema’da!

Mark Cousins’ın 14 saatlik Belgeseli Kundura Sinema’da! Kundura Sinema’nın yeni çevrimiçi izleme platformu Kundurama gösterimleri, Mark Cousins’ın 14 saatlik ilhâm verici belgeseli “Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema” ile devam ediyor.

Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan ve 2020 Avrupa Film Ödülleri’nde Yenilikçi Anlatım Ödülü alan belgesel, 200’e yakın kadın yönetmenden binlerce sahneyi bir araya getiriyor ve film çekmenin 40 altın kuralını Tilda Swinton, Jane Fonda, Adjoa Andoh, Sharmila Tagore, Kerry Fox, Thandie Newton ve Debra Winger’ın rehberliğinde anlatıyor.

 

Agnès Varda

Dünyanın dört bir yanından kadın yönetmenin ders verdiği bir sinema okuluna dönüşen film; sinema tarihinin ilk kurmaca filmini çekmiş Alice Guy-Blaché’tan ilk animasyon filmin yaratıcısı Lotte Reiniger’e, Yeni Dalga’nın öncülerinden Agnès Varda’dan 82 yıllık Oscar tarihinde En İyi Yönetmen Ödülü’nü alan ilk kadın olan Kathryn Bigelow’a, yüzlerce kadın sinemacının görmezden gelinmiş veya yok sayılmış devrimci yapıtlarını keşfetmek için de etkileyici bir arşiv sunuyor. 

Film okuyan, yazan, çeken ve izleyen herkese cinsiyetçilikten uzak, çevrimiçi bir okulun kapılarını aralayan bu eşsiz çalışma, 15 Mart-12 Nisan tarihleri arasında Kundurama’da Türkçe altyazı seçeneğiyle ücretsiz izlenebilecek.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

“Mufasa: The Lion King”den ilk fragman!

Russell Crowe, Rami Malek ve Michael Shannon’lı ‘Nuremberg’ Cannes’da satışa sunulacak!

Nicole Kidman’a ‘Yaşam Boyu Başarı’ ödülü!

Cannes Film Festivali’nin jürisi belli oldu!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir