Martin Scorsese, İsa hakkında bir film çekecek!

Martin Scorsese, İsa hakkında bir film çekecek! Martin Scorsese, Cannes sonrası çıktığı İtalya turunda Papa Francis ile bir araya geldi ve İsa hakkında bir film yapacağını açıkladı.

Dini eğilimleri ile bilinen yönetmen, Cumartesi günü Vatikan’da düzenlenen bir konferans sırasında “Papa’nın sanatçılara yaptığı çağrıya bildiğim tek yolla yanıt verdim: İsa hakkında bir film hayal edip senaryosunu yazarak” dedi. “Ve bunu yapmaya başlamak üzereyim” diye ekleyen yönetmen, bunun bir sonraki filmi olabileceğini ima etti. “Katolik Hayal Gücünün Küresel Estetiği” başlıklı konferansa katılmadan önce Scorsese ve eşi Helen Morris, Vatikan’da Papa Francis ile bir araya gelerek kısa bir özel görüşme gerçekleştirdi.

Scorsese’nin İtalya turu kapsamında ayrıca Pazartesi günü Roma’daki Casa del Cinema sinematekinde kendi filmlerinin ve esinlendiği eserlerin bir dizi gösterimi; Salı günü Roma’daki Centro Sperimentale film okulu öğrencileri için bir ustalık sınıfı; ve Cuma günü Bologna’da eski filmlere adanmış Il Cinema Ritrovato festivalini düzenleyen film arşivi Cineteca di Bologna’nın konuğu olarak sahnede bir söyleşi gerçekleştirecek.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir