Marvel Karakterlerinin Yaratıcısı Stan Lee Hayatını Kaybetti!

Marvel karakterlerinin yaratıcısı Stan Lee hayatını kaybetti! “Spider Man”,” Fantastik Dörtlü”, “X-Men”, “Daredevil”, “Hulk” ve “Iron Man” gibi  kahramanların yaratıcısı ve Marvel Comics’in kurucusu Lee, Los Angeles’ta hayata gözlerini yumdu.

Marvel Karakterlerinin Yaratıcısı Stan Lee Hayatını Kaybetti!28 Aralık 1922’de ABD’nin New York kentinde doğan Stan Lee’nin ilk hikayesi “Kaptan Amerika” hakkındaydı. 1961 yılında ‘Fanstastik Dörtlü’yü yaratan Lee, daha sonra “Hulk” karakterini yarattı. Bunları “Örümcek Adam” ve “Daredevil” takip etti. Lee,  2010 yılında sunduğu “Stan Lee’nin Süper İnsanları” adlı televizyon dizisiyle kendini süper insan olarak tanımlayan kişileri anlatmıştır. Dizi 2013 yılında Türkiye’de de yayınlanmıştı.

Marvel evreninde Kaptan Amerika karakterini canlandıran aktör Chris Evans, Stan Lee’nin ölümünün ardından şunları söyledi: “Asla başka bir Stan Lee olmayacak. O, yıllar boyunca genç yaşlı herkese macera, kaçış, huzur, kendine güven, ilham, güç, dostluk ve mutluluk verdi. Sevgi ve iyilik saçardı, çok, çok fazla hayatta silinmez izler bıraktı. Excelsior!!”

Latince bir sözcük olan ve Stan Lee’nin hayat motto’su olan “Excelsior”, “her zaman daha yükseğe” olarak çevrilebilir.

Chris Evans’ın da dediği gibi, asla başka bir Stan Lee olmayacak ve o asla unutulmayacak!

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir