Matthew McConaughey Hakkında Az Bilinen Gerçekler

Romantik komedilerin bebek yüzlü aktörü olarak hafızalarımızda yer edindi… Ancak kiralık katili canlandırdığı 2011 yapımı “Killer Joe” ve sonrasında rol aldığı “Dallas Buyers Club”, “True Detective” ve “Interstellar” gibi birçok yapımla çok yönlü bir oyuncu olduğunu kanıtladı… Matthew McConaughey…

“Dallas Buyers Club”, filmindeki rolü için sıkı bir kampa giren oyuncunun rolü için verdiği kilolar sağlık otoritelerinden tepki alsa da filmde sergilediği muhteşem performans McConaughey’e En İyi Erkek Oyuncu Oscarı’nı getirdi.

Matthew McConaughey hakkında az bilinen gerçekleri sizler için listeledik…

4 Kasım 1969’da Texas’ta dünyaya gelen Matthew David McConaughey’in annesi öğretmen, babası ise bir gaz istasyonun sahibi. Texas’ta büyüyen McConaughey, babasının işine çok az ilgi gösterse de daha sonra Avustralya’ya gitmiş ve uzun yıllar burada kalmıştır. McConaughey, burada bulaşık yıkayarak geçimini sağlamıştır.
Matthew McConaughey Hakkında Az Bilinen Gerçekler
Daha sonra üniversite için Texas’a gelen McConaughey, avukat olma hayaliyle Hukuk fakültesinde okumaya başlamıştır. Og Mandino’nun “The Greatest Salesman in the World” kitabını okumaya başlayan aktör, aniden okulu bırakma kararı almıştır.
Oyunculuk kariyerine 1991 yılında başlayan McConaughey, Chicano Chariots (1992) isimli kısa filmin yönetmenliğini üstlenmiştir.
Bir gün Austin’de bir otelin barında yönetmen ve yapımcı Don Phillips ile tanışan McConaughey, Phillips tarafından yönetmen Richard Linklater’ın yeni filmi için önerilir. Linklater, başlangıçta rol için aktörü çok yakışıklı bulur ancak “Dazed and Confused” (1993) filminin kadrosuna alır. Sadece 3 sahnede yer alması planlanan aktöre, yönetmen birkaç doğaçlama yaptırınca, filmdeki rolü bambaşka bir boyut alır.
Matthew McConaughey Hakkında Az Bilinen Gerçekler
1994 yılında Renée Zellweger ile başrolü paylaştığı “Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation” filminde kana susamış sadist bir katili canlandırır.
Los Angeles’a taşındıktan kısa bir süre sonra performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran aktör, “Lone Star” (1996) filminde katil olduğundan şüphe duyulan bir şerifi, Sandra Bullock ve Kevin Spacey ile başrolleri paylaştığı “A Time to Kill” (1996) filminde ise idealist genç bir avukatı canlandırır. Başarılı performansları sonrasında oyuncu Paul Newman ile karşılaştırılan aktör daha sonra Jodie Foster ile başrolü paylaştığı Robert Zemeckis’in “Contact” (1997), Steven Spielberg’ün Amistad (1997) filmlerinde rol alır.
Matthew McConaughey Hakkında Az Bilinen Gerçekler
1999’da Edtv  isimli komedide rol alan aktör, 2000’li yıllarda romantik komedilerin aranan yüzü olur. 2010 yılına kadar komedi türü yapımlarda rol alan aktör için değişim 2011 yılında başlar. McConaughey , “Killer Joe” filmindeki performansıyla komedi filmlerinin bebek yüzlü aktörü imajını hafızalarımızdan siler.
Leonardo DiCaprio, Titanic filmindeki rolünü kabul edinceye kadar, Jack Dawson karakteri için düşünülen ilk isim McConaughey olmuştur.
John Mellencamp müziklerinin büyük hayranı olan aktör, A Time to Kill (1996) filminde Mellencamp’in “Whenever We Wanted” t-shirtünü giymiştir.
McConaughey, 2005 yılında People dergisi tarafından yaşayan en seksi erkek seçilmiştir.
Matthew McConaughey Hakkında Az Bilinen Gerçekler
The Jackal (1997) filminden gelen teklifi geri çeviren McConaughey’in, Speed 2: Cruise Control (1997) filminde de rol alması düşünülmüştür.
Asla deodorant ve kolonya kullanmayan aktörün evinde 3 tane yatak odası var ve sırayla hepsinde uyuyor.
Matthew McConaughey Hakkında Az Bilinen Gerçekler
McConaughey’in anne ve babası iki kez boşanmış, üç kez evlenmiştir. Aktörün Michael Patrick McConaughey ve Patrick James McConaughey isimlerinde iki ağabeyi var.
True Detective dizisinde Rustin Cohle karakterine hayat veren McConaughey, bu performansıyla Emmy adaylığı kazanmıştır.
McConaughey, En İyi Yönetmen Oscar’ını alan Robert Zemeckis, Steven Spielberg, Ron Howard, William Friedkin, Steven Soderbergh, ve Martin Scorsese gibi yönetmenlerle çalışma fırsatı bulmuştur.
Lance Armstrong, Jake Gyllenhaal ve Reese Witherspoon aktörün en iyi arkadaşları arasında yer alıyor.
McConaughey, döner kapılardan oldukça korkuyor.
McConaughey’in en çok beğendiği aktör Paul Newman.
Dallas Buyers Club’daki rolü için 22 kilo veren aktör, filmdeki performansıyla ilk Oscar ödülünü kucaklamıştır. Aynı yıl McConaughey, Martin Scorsese’in “The Wolf of Wall Street” filminde rol almıştır.
Brezilyalı model Camilla Alves ile evli olan McConaughey’in 3 çocuğu var.
JKL isimli giyim firmasının sahibi olan aktör, marka ismini, hayat mottosu olan Just keep living’den yola çıkarak bulmuş.
McConaughey’in favori süper kahraman karakteri ise “Hulk”.

Bonus: Aktörün rol aldığı “The Dark Tower” 22 Haziran Cumartesi 21:30’da SinemaTV’de!

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir