Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Dönem Filmi

Mutlaka izlenmesi gereken 10 dönem filmi. Kim bir zaman makinesine sahip olmak istemez ki? 19. yüzyıla seyahat etmeye, Marie Antoinette gibi kabarık elbiseler giyip gösterişli peruklar takmaya heves etmişizdir mutlaka. Oturduğumuz koltuktan hayalini kurduğumuz çağlara seyahat etmemizi sağlayan dönem filmlerini sizler için derledik…

1. Lady Chatterley’s Lover (2015)


D.H. Lawrence‘ın romanından sinemaya uyarlanan yapım, Sir Clifford Chatterley’in karısı olan Constance Chatterley’in karmaşık aşk hikayesini anlatıyor. 1913 yılında savaşta aldığı bir yara sonucunda felç kalan Sir Clifford Chatterley tekerlekli sandalyeye mahkum olur. Leydi Chatterly ise kocasına olan sevgisi ve fiziksel arzuları arasında kalacaktır.

2. In Secret (2013)


1860′ların Paris’inde, çekici ve güzel bir genç kadın olan Thérèse Raquin, baskıcı teyzesi Madam Raquin tarafından hasta kuzeni Camille ile rızası dışında bir evliliğe zorlanır. Therese günlerini küçük bir dükkan tezgahının ardında geçirir. Akşamları ise seçkin bir grup ile domino oynayan Madam’ı izler. Kocasının çekici arkadaşı Laurent ile karşılaştıktan sonra ise trajik sonuçlara sebep olan yasa dışı bir ilişki yaşamaya başlar.

3. Portrait of a Lady on Fire (2019)


18. yüzyıl sonlarında Britanya’da geçen film, genç bir kadının portresini yapmak üzere görevlendirilen ve daha sonra ona aşık olan bir sanatçının hikayesini konu ediyor. Marianne, izole bir adada yaşayan genç bir ressamdır. Genç kadın bir gün, manastırdan yeni ayrılan Heloise’in düğün portresini yapmakla görevlendirilir. Ancak portresinin yapıldığından Heloise’in haberinin olmaması gerekmektedir. Marianne, gündüzleri Heloise’i izleyip, geceleri portresini yapmaya karar verir. İki kadın birlikte vakit geçirdikçe, aralarında beklenmedik bir yakınlaşma oluşur.

4. Farewell, My Queen (2012)


Kraliyetin tutkularına, sıradışı ilişkilerine ve Marie Antionette döneminin devrimden önceki son günlerine odaklanan bir Fransız yapımı. Saraydaki kaygısız yaşamın sürdüğü sıradan günler devrim haberi ile sarsılır. Hemen hemen tüm aristokratlar ve hizmetkarları batan gemiyi terk etmiştir. Sidonie Labord ise sessiz sakin ve sadık bir kraliçe hizmetkarıdır. Her ne olursa olsun Marie Antionette’e olan bağlılık yemini ni bozmayacak ve sarayı terk etmeyecektir. Ancak bilmediği bir şey vardır, o da bu günlerin kraliçesi ile geçirdiği son üç gün olacağıdır.

5. A Promise (2013)


Birinci Dünya savaşından önce Karl Hoffmeister’ın yanında çalışmak üzere işe başlayan Friederich, Hoffmeister’ın eşi Charlotte’a aşık olur. Bu sırada Friederich, iki yıllığına Meksika’ya gitmek zorunda kalır. Peki mesafe bu aşka engel olacak mıdır?

6. Hyde Park on Hudson (2012)


1930’lar… Margaret ‘Daisy’ Suckley, çocuk felci yüzünden tekerlekli sandalyeye bağlı olan uzaktan kuzeni başkan Franklin D. Roosevelt’le vakit geçirmek, ailelerine ait Hudson Valley’deki malikanede moralini yükseltmek için onun yanına getirilir. Bu yardım eli kısa bir süre sonra bir aşk hikayesine dönüşür. 1939’da bir hafta sonu İngiliz kral ve kraliçesi FDR’ın ziyaretine gelirler. Büyük savaşın eşiğindeki iki ülke açısından da çok önemli ve hassas olan bu zamanda Daisy, FDR’ın göründüğünden çok daha fazlası olduğunu keşfedecektir.

7. Great Expectations (2012)


Ünlü edebiyatçı Charles Dickens’ın kasikler arasına girmiş Great Expectations adlı eserinden uyarlanan film fakirlik içerisinde büyüyen yetim Pip’in hikayesini anlatıyor. Pip’in hayatı birdenbire nereden geldiğini bilmediği bir yardımla değişir ve bir beyefendiye dönüşür. Hızla sınıf atlayan genç adam bu konumunu çocukluk aşkı Estella’ya yeniden ulaşmak amacıyla kullanır.

8. Love & Friendship (2016)


Jane Austen’ın farklı adlı bir romanından uyarlanan ve 1790’larda geçen yapım, güzel dul Lady Susan Vernon’ın cilveleşmeleri hakkında sosyetede dolaşan söylentilerin eşinin ailesinin malikânesine kadar ulaşması etrafında dönen bir hikaye üzerine kuruluyor. Kendisini ve sosyeteye yeni tanıtılmış olan gönülsüz kızı Frederica’yı güvence altına alacak bir eş bulma kararı alan Susan, eşinin ailesinin malikânesinde geçici ikametlerini sürdürürken kızı Frederica ve elbette kendisi için çöpçatanlık yapmaya başlar.

9. Ophelia (2018)


Siyasi entrikaların imparatorluk mahkemesine kadar sızıp her yere bir hastalık gibi yayıldığı Orta Çağ döneminde Danimarka’daki sistem çürümüş durumdadır. Adalet, krallığın içinde bile korunamamakla birlikte, en güvenilir eller bile birbirlerinin sırtına bıçak saplayabilecek kadar sinsidir. Her şeye rağmen, kraliçenin en sevdiği hizmetçisi Ophelia, kendince keyifli bir yaşam sürmektedir. Ophelia’nın bu sakin ve soyutlanmış dünyası, ülkenin karizmatik ve zorlu prensi Hamlet’e ilgi duymaya başlamasıyla birlikte değişir. Onların gizli aşk ilişkisi hızla ilerlerken, büyük bir ihanet sarayı sarsar, ilişkilerini rayından çıkarır ve kraliyet ailesini derinden yaralar. İstekleri ile sadakati arasında sıkışmış olan Ophelia, adanmışlığının nihayetinde nerede duracağına karar vermek zorundadır…

10. Madame Bovary (2014)


Küçük bir kasabada seçkin bir doktor olan Charles Bovary’nin güzeller güzeli eşi Emma Bovary, sosyetenin göz kamaştırıcı dünyasına adım atar ancak yaşadığı üstünlük sorunları sebebiyle bir süre sonra bu hayattan da sıkılır ve kendi sosyal statüsünü yükseltmek adına yeni ilişkiler kurmaya başlar.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir