Mutlaka İzlenmesi Gereken 7 Meryl Streep Filmi!

Hollywood’un usta aktrislerinden, rol aldığı filmlerden 21’iyle Oscar adaylığı elde eden Meryl Streep bugün 71. yaşını kutluyor.

3 Oscar ödüllü ve yeteneğiyle herkesi kendine hayran bırakan Meryl Streep’in mutlaka izlenmesi gereken 7 performansını sizler için listeledik.

1. Kramer vs. Kramer – 1979


Dustin Hoffman ile başrolü paylaşan Streep, bu filmle adını duyurmaya başlamış ve ilk Oscar ödülünü kucaklamıştı. Robert Benton‘ın yönetmen koltuğunda oturduğu film, Eşi Joanna tarafından terk edilen Ted ve küçük oğlunun yaşadıklarını konu alıyor. Avery Corman‘ın romanından uyarlanan film, 1979 yılında tam beş ayrı Oscar almıştır.

2. Out Of Africa – 1985


Isak Dinesen‘in aynı isimli romanından uyarlanan film, bekar ve varlıklı bir kadın olan Karen Dinesen ve Bror’un aşk hikayesine odaklanıyor. Meryl Streep‘in, Robert Redford ile başrolleri paylaştığı film, 20. yüzyıl Danimarkası’nda geçiyor. Sydney Pollack imzalı yapım, Akademi Ödülleri’nde yedi dalda Oscar ödülü kazanmıştır.

3. Sophie’s Choice – 1982


İkinci Dünya Savaşı’nı Yahudi kampları ve bir annenin çaresizliği üzerinden anlatan film, Alan J. Pakula imzalı. Sophie Zawistowska karakterine hayat veren Meryl Streep’e, Kevin Kline, Peter MacNicol gibi isimler eşlik ediyor. Streep, filmdeki muhteşem performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar’ı kucaklamıştı.

4. The Iron Lady – 2011


80’li yıllara damgasını vurmuş, Demir Leydi lakaplı İngiliz Başbakanı Margaret Thatcher’ın hayatını merkezine alan film, Meryl Streep‘e en iyi kadın oyuncu Oscar’ını kazandırmıştı. Phyllida Lloyd‘un yönetmenliğini üstlendiği filmde Streep’e Jim Broadbent ve Susan Brown eşlik ediyor.

5. The Deer Hunter – 1979


Heaven’s Gate ve Year of the Dragon gibi filmlerle tanınan Michael Cimino’nun yönetmenliğini üstlendiği film, savaşın sıradan insanları dahi nasıl etkilediğine odaklanıyor. Filmde Meryl Streep, Robert De Niro ile başrolleri paylaşıyor.

6. Doubt – 2008


John Patrick Shanley’nin aynı adlı tiyatro oyunundan sinemaya uyarladığı yapımın başrollerini Meryl Streep, Amy Adams ve Philip Seymour Hoffman paylaşıyor. 5 dalda Oscar’a aday gösterilen film, 1964 yılında, Bronx’da St. Nicholas Kilisesi’nde geçmektedir. Yapım, ülke politikasındaki değişimin kilise camiasını nasıl etkisi altına aldığını gözler önüne seriyor.

7. The Devil Wears Prada – 2006


Lauren Weisberger’in aynı adlı kitabından uyarlanan The Devil Wears Prada’nın başrollerinde Meryl Streep ve Anna Hathaway yer alıyor. Film, Güçlü ve sofistike bir kadın olan Runaway Magazin’in acımasız yöneticisi Miranda Priestly’nin asistanı olarak çalışmaya başlayan sade ve naif bir genç kız olan, Andrea Sachs’i merkezine alıyor.  

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

1 thought on “Mutlaka İzlenmesi Gereken 7 Meryl Streep Filmi!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir