Nehir Tuna’nın Altın Lale ödüllü filmi “YURT”, 17 Mayıs’ta sinemalarda!

Nehir Tuna’nın Altın Lale ödüllü filmi “YURT”, 17 Mayıs’ta sinemalarda! Nehir Tuna’nın dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan ve geçen hafta İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film seçilerek Altın Lale Ödülü’nün sahibi olan filmi “YURT”, 17 Mayıs’ta sinemalarda.

Başka Sinema dağıtımıyla gösterime girecek film, 14 Mayıs Salı akşamı City’s Nişantaşı’nda ekip katılımıyla gösterilirken, İstanbul’daki diğer özel gösterimlerini 15 Mayıs Çarşamba günü Kadıköy Sineması’nda ve 18 Mayıs Cumartesi günü de Atlas 1948 Sineması’nda yapacak.

90’lı yılların sonu Türkiye’sinin siyasi kutuplaşma atmosferinde geçen bir büyüme hikâyesi anlatan “YURT”, on dört yaşındaki lise hazırlık öğrencisi Ahmet’in ailesinin zoruyla gönderildiği tarikat yurdu ile gündüzleri okumaya gittiği devlet lisesi arasında sıkışıp kaldığı hayatını izliyor.

Nehir Tuna’nın yazıp yönettiği, yapımcılığını Tanay Abbasoğlu’nun üstlendiği filmde Doğa Karakaş, Can Bartu Arslan, Ozan Çelik, Tansu Biçer ve Didem Ellialtı rol alıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini İstanbul Film Festivali’nde En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü alan Florent Herry yaparken, kurgusunu Ayris Alptekin, müziklerini de Avi Medina üstlendi.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Ünlü oyuncu Chris Pratt, Garfield’e nasıl hazırlandığını anlattı!

 ‘Giant’ın setinden Pierce Brosnan’lı ilk görsel!

Sydney Sweeney başrollü ‘Barbarella’ filminin yönetmeni belli oldu!

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir