Nehir Tuna’nın ilk uzun metraj filmi Yurt, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapacak!

Nehir Tuna’nın ilk uzun metraj filmi Yurt, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapacak! Tanay Abbasoğlu’nun ana yapımcılığında gerçekleşen “YURT”, 30 Ağustos – 9 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek festivalin resmi yarışması Orizzonti (Ufuklar) bölümünde gösterilecek. 

Nehir Tuna’nın yazıp yönettiği film; dini yurtta kalan on dört yaşındaki lise hazırlık öğrencisi Ahmet’in yaşadıklarını konu alıyor. Doğa Karakaş, Can Bartu Aslan, Tansu Biçer, Didem Ellialtı ve Ozan Çelik’in oynadığı filmin görüntü yönetmenliğini Florent Herry, kurgusunu Ayris Alptekin ve müziklerini Avi Medina yaptı.

 

Henüz proje aşamasındayken büyük ilgi uyandıran ve 2019’da Sundance Screenwriters Lab, 2020’de de Sundance Directors and Screenwriters Lab’e seçilmeyi başaran “YURT”, geçen yıl Antalya Film Forum’da Work in Progress Ödülü’nü kazanmış, Hamburg Film Fonu’ndan yapım desteği ve Fransa Ulusal Sinema Merkezi’nden (CNC) post prodüksiyon desteği almıştı. Red Balloon Film (Almanya) ile Ciné Sud Promotion’ın (Fransa) ortak yapımcısı olduğu “YURT”un Fransa dağıtımını Dulac Distribution yaparken, dünya satışını da Pyramid International üstlendi.

 

İtalyan yönetmen Jonas Carpignano’nun jüri başkanlığında gerçekleşecek Orizzonti Ödülleri’nde Türkiye’den daha önce, Yeşim Ustaoğlu’nun “Araf” (2012), Reha Erdem’in “Koca Dünya” (2016) ve Mahmut Fazıl Coşkun’un “Anons” (2017) adlı filmleri yarışmıştı.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Meryl Streep Cannes Film Festivali’nde ödül alacak!

Rosamund Pike, ‘Now You See Me 3’ kadrosunda!

Ödüllü belgeseller Kundura Sinema’ya geliyor

Kristen Stewart ve Oscar Isaac, gerilim filmi için bir araya geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir